Beroepservaringen op het cv: spring er gemakkelijk uit

Zoek werk

Vermeld je professionele ervaringen in je cv

Je schrijft je cv en vraagt ​​je af wat er in het vak Werkervaring moet staan. De beroepservaring van je cv vat je professionele loopbaan concreet samen. Het doel van deze sectie is om de recruiter visueel te presenteren waar je bent geweest en in welke bedrijven je hebt gewerkt sinds het behalen van je laatste diploma, maar ook om hem te laten begrijpen dat je over alle technische vaardigheden beschikt om de aangeboden functie te bekleden.

Vermeld uw professionele ervaringen in concept

Het gedeelte Professionele ervaring van je cv zal niet dezelfde vorm aannemen, of je nu junior of senior bent op de functie.

  • Jong afgestudeerd, omgeschoold of gewoon junior, het pad dat je ervaring samenvat, lijkt misschien leeg als je je verschillende stages niet vermeldt. Tot
  • Omgekeerd, als je ervaren bent, is het niet nodig om al je ervaring en professionele vaardigheden uit te pakken. Lijst, sorteer en markeer alle personen die in overeenstemming zijn met de aangeboden functie. Om relevant te zijn, waardeer wat overeenkomt met wat de recruiter in het cv vraagt. Niet alle ervaringen zijn gelijk en sommige zijn zelfs overbodig.

Beschrijf kort uw vorige banen

Presenteer met actiewerkwoorden het object van je vorige missies, je brengt zo de boodschap over dat je onmiddellijk operationeel bent. U kunt de lijst met opsommingstekens gebruiken om visueler te zijn.

Je moet weten hoe je de doelstellingen, de verwezenlijkingen (of uitgevoerd) en de resultaten van elke missie kunt onderscheiden, waarbij je de vaardigheden specificeert die je gaandeweg hebt verworven. Maar schrijf ook geen roman, synthetiseer je belangrijkste vaardigheden.

Goed om te weten : het is niet nodig om je zomerjobs of je ontdekkingsstages op de universiteit te spreiden, tenzij ze je in staat hebben gesteld een fundamentele en nuttige vaardigheid te verwerven voor de job waarvoor je solliciteert.

Besteed aandacht aan de beschrijving van je professionele ervaringen in je cv

Classificeer uw professionele ervaringen in twee kolommen

Het gedeelte van uw cv met uw professionele ervaringen moet chronologisch zijn: het meest recente bovenaan, het oudste onderaan. Markeer de datums en duur voor elke gehouden baan.

Visueel moet de recruiter navigeren: geef links de data aan en rechts de beschrijving van de functie en het bedrijf.

Expliciete functietitels opnemen

Kies functietitels die overeenkomen met de zoekwoorden van de recruiter. Hiervoor moet je leren hoe je een jobaanbieding ontcijfert. Als uw exacte titel niet expliciet of dubbelzinnig is, is het beter om deze in begrijpelijke termen te vertalen. Geen enkele recruiter zal je beschuldigen van liegen over je titel, ze geven allemaal de voorkeur aan duidelijkheid boven jargon.

Voorbeeld van presentatie van uw effectieve professionele ervaringen

Directeur Europese Marketing

Implementatie

  • Herdefiniëring van het aanbod in 5 diensten, harmonisatie van het Europese prijsbeleid
  • Herverdeling van investeringen per sector
  • Oprichting van een competitieve inlichtingeneenheid via een inlichtingendienst
  • Implementatie van een klantrelatiebeheer, een rapportagestructuur en een gemeenschappelijke database
  • Creatie van een meertalige website en een verkoopintranet
  • Deelname aan het ISO 9002-certificeringsproces voor de Franse vestiging

Resultaten : aan het begin van het jaar was het verkoopteam opnieuw homogeen. De omzet steeg in 6 maanden met 26%. Ik werd lid van het managementcomité van Europa.

Voorbeeld van presentatie van een mislukte beroepservaring:

junior productmanager

Opstellen/presentatie bureaubrief, opvolging creatie, samenwerken met stakeholders in de grafische keten, dossierverwerking, productieopvolging (mailing, e-mailing, rekeninguittreksels), voorraadbeheer, budgetbewaking.

>> Het is geen functieomschrijving maar een takenlijst.