Bedrijfsavond: de 5 fouten die je niet mag maken

Vooruitgang op het werk

1. Drinken tot je erbij neervalt op een bedrijfsfeest

Dit is de allereerste regel: beperk je alcoholgebruik. Anders zou je al snel in compromitterende situaties terecht kunnen komen, sjofele kleding dragen, dubieuze moppen vertellen of flirten met je collega’s of, erger nog, je baas. De nasleep van het feest overleven… Je wilt niet op kantoor aankomen en het onderwerp van alle roddels worden zonder zelfs maar aan het feest te denken!

2. Geloof je onder vrienden

Dit geldt zowel voor uw houding – onthoud regel nummer 1! – alleen in de behandelde onderwerpen. Ja, er zijn taboes. Vermijd op al uw bedrijfsfeesten alles wat controversieel (vaarwel politiek!) of slechte smaak zou kunnen zijn. Beperk je tot hobby’s, sport, cultuur, de bioscoop, eventueel het gezin.

Het advies : ga niet te veel in detail en blijf niet stilstaan ​​bij je persoonlijke problemen, je bent niet met vrienden die je een schouder kunnen lenen om op uit te huilen, maar met medewerkers.

3. Blijf in je hoek

Isoleer jezelf niet en blijf niet bij slechts twee of drie collega’s die je goed kent. Integendeel, maak van de gelegenheid gebruik om te chatten met mensen van andere afdelingen die je nooit ziet of zelfs met de grote baas die je meestal neigt te vermijden. Lichaamsbeweging zal moeilijk lijken als je van nature verlegen bent, maar happy hour is er om te helpen: als te veel alcohol vermeden moet worden, kan een cocktail of twee je ontspannen en je helpen de avond door te komen. Het idee is dat je uit je comfortzone komt.

4. Praat over werk met je collega’s

Werk is een ingang die als ijsbreker dient, zeker als je iemand benadert met wie je normaal gesproken weinig of geen contact hebt. Maar kom er snel vanaf: als je niet bij vrienden bent, ben je ook niet op kantoor. Dit is een tijd om te ontspannen, geen gelegenheid om uw manager om loonsverhoging te vragen of om te klagen over een klant. Vooral te mijden: roddels en kritiek van collega’s of leidinggevenden.

5. Weiger systematisch om naar alle bedrijfsfeesten te gaan

Er wordt niet van je verwacht dat je alle feestjes of afterworks van collega’s bijwoont, vooral niet als die twee keer per week zijn, maar nooit komen opdagen is ook geen goed idee. Deze evenementen zijn een gelegenheid om te netwerken, banden te versterken en nieuwe te creëren, om gemeenschappelijke gronden te vinden door commentaar te geven op het entertainment van de avond of de receptie. Als je de enige bent die daar nooit wordt gezien, zullen mensen gaan twijfelen aan je teamgeest en je betrokkenheid bij het bedrijf. Dus doe af en toe een inspanning en woon een paar bedrijfsfeesten bij, ook als je liever thuis Netflix kijkt.

Ons advies : de eindejaarsfeesten naderen en u wilt iets anders organiseren dan het traditionele bedrijfsfeest? Ontdek onze ideeën voor het vieren van Kerstmis op kantoor.