5 tools voor samenwerking die het leven van leidinggevenden veranderen

Vooruitgang op het werk

Hier zijn 5 tools waarmee u in projectmodus kunt werken.

Spreek me

alstublieft een tevreden gebruiker. “Dankzij deze capsules frissen we onze kennis op”, zegt Nadine Coedel, manager skills management bij Airbus. Een van de nieuwste collaboratieve software op de markt, Speechme is een microlearning-platform dat het mogelijk maakt om de knowhow van elke werknemer vast te leggen om ze om te zetten in “speeches”, dat wil zeggen in interactieve professionele tutorials. “Dit komt bovenop de training en stelt de mensen die deze capsules produceren in staat om gewaardeerd te worden, want het is geen onbekend communicatieteam”, vervolgt ze. Ze worden gemaakt door het veld en dit nodigt ons uit om anders te zenden en te trainen. Concreet kan zo een operator op de A380 gefilmd worden om een ​​technisch gebaar uit te leggen aan collega’s of onderaannemers. “Het is een tool die channeltraining mogelijk maaktdie maken het mogelijk om niet alle onderwerpen door elkaar te halen en opnieuw iedereen erbij te betrekken. Geen lange mailinglijsten nodig, of de vraag stellen wie de info moet ontvangen: het is beschikbaar. Onder de voordelen van deze software noemt Erwann Pemptroad ook de user-story-functionaliteit die gedetailleerd en verrijkt is naarmate de status ervan verandert, van het begin van het idee, tot de functionele beschrijving, vervolgens tot het beheer door de ontwikkeling, en dit tot de integratie in het project. »

Dropbox

Maar het is niet nodig om digitaal te werken om nieuwe samenwerkingstools essentieel te maken. Headhunter bij Elysée Consultants, Thibaud Chalmin zweert bij Dropbox. Deze service voor het opslaan en delen van documenten in de cloud heeft de manier waarop het werkt volledig veranderd. “We bewaren en delen de cv’s van onze kandidaten in onze bestanden”, legt deze recruiter uit. We delen en verrijken onze Excel-tabellen in realtime wanneer we op bepaalde profielen jagen. Dit helpt om duplicaten te voorkomen en om bijvoorbeeld te bepalen of we al zo’n kandidaat online hebben gehad en hoe hij reageerde. » Om nog maar te zwijgen van het feit dat deze veilige gok nog steeds wordt verrijkt met nieuwe samenwerkingsfuncties. Van een eenvoudige opslagtool is Dropbox essentieel in teamwerk, met name dankzij opmerkingen die nu bijvoorbeeld overal in een bestand kunnen worden toegevoegd.

Stevig

Ultieme essentiële oefening in het bedrijfsleven: aantekeningen maken tijdens vergaderingen. Om er zo goed mogelijk uit te komen, citeert Erwann Pemptroad hier Solid, wat een ontmoedigende oefening meer collaboratief maakt. Naast het delen van nuttige praktische informatie zoals het tijdstip en de agenda van de vergadering die moet worden voorbereid, kunt u met deze software ook notities van deelnemers delen. “Het is sterk geoptimaliseerd voor het structureren en schrijven van een rapport in real time, met noties van sectie, titel, ondertitel en tekst, getuigt onze projectmanager. Het laat ook toe tag een lijstitem als een beslissing of als een uit te voeren actie met toewijzing aan een persoon en een deadline. Maar Erwann Pemptroad gaat nog verder door verschillende collaboratieve software te combineren, zoals bijvoorbeeld de integratie van Solid met Slack. “Ik publiceer een versie rechtstreeks op Slack, op de kanaal waaraan de betrokken werknemers zijn verbonden. Hierdoor hebben ze gemakkelijk toegang tot hun taken en genomen beslissingen. »

En jij, wat is de tool die je dagelijks leven heeft veranderd? Vertel het ons in reacties.