Wat is er bewonderenswaardig aan Millennials volgens Benjamin Fabre

Vooruitgang op het werk

Kom om elf uur aan op kantoor en zeg “Ik heb gisteravond geïnd”

Ik, die mijn hele leven mijn aardappel heb gestoken… de meest creatieve, de meest gemene voorwendsels bedenken om te laat te komen, zo ver gaan dat ik de Death-pagina van het Figaro-notitieboek (papier) vervalste om mensen te laten geloven in elektrocutie door robotmixer van mijn grootmoeder Roberta… Dus het was genoeg om de waarheid te vertellen! Toch is het makkelijk om te zeggen “ik-werd-high-op-de-mond-van-whisky-cola-het-was-te-stijlvol”… Zoals Jean Anouilh schreef, oprechtheid is een berekening als elke andere.

Zeg “Ik geef geen fuck om deze doos, ik heb er geen knikkers in”

Maar ja. Waarom doen alsof om voor tweehonderd procent geïnvesteerd te zijn in de kwesties van bestuurlijke crossfunctionaliteit en procescompliance in een markt met sterke concurrentiedruk, terwijl je gewoon kunt toegeven dat het je niets kan schelen?

Zeg “Ik kan er niets aan doen als de vorige stagiair schijt deed”

Wat een les… Jaren van geven etherisch advies over de kunst om bescheiden te zegevieren, om subtiel te pronkent zonder zijn collega’s te overschaduwen, werken in een klimaat van tederheid en co-constructie… Vergeet dat allemaal.

Vraag om een ​​salarisverhoging na 2 maanden contract

Waarom zouden we wachten? Sinds wanneer weerhoudt een niet-verstreken proefperiode u ervan om naar de HRD te gaan en hem te vertellen dat als hij “zijn klompjes wil behouden, hij de loonlijst een beetje dikker zal moeten sturen”? Hm?

Leg de grote baas uit dat zijn bedrijfsstrategie misschien moet worden herzien

Een scène die ik in het echt heb meegemaakt. Een 21-jarige stagiair die de CEO van een bedrijf met 4.000 mensen zijn “opbouwende kritiek” en zijn ideeën voor “het heroriënteren van het bedrijfsleven” toevertrouwt met een zelfverzekerdheid waarop ik ronduit jaloers ben. En weet je wat ? De oude man luisterde. Mijn hele waardensysteem reset. Ik hou van jullie jonge mensen.

>> Vind alle kronieken van Benjamin Fabre

En jij? Welk gedrag van generatie Y (of Z) heeft u gemarkeerd? Getuig op de Facebook-pagina van Benjamin Fabre https://www.facebook.com/benjaminfabre2000