Wie moet ik accepteren als contactpersoon op professionele sociale netwerken?

Vooruitgang op het werk

Delphine Remy-Boutang, oprichter van de JFD Club, bureau The Bureau en mede-oprichter van Digital Women’s Day

Accepteer alle verzoeken zodat je geen enkele kans mist

Zijn techniek: “Ik accepteer alle contactverzoeken omdat ik vertrouw op de theorie van de zes graden van scheiding. Een persoon kan worden verbonden met een ander, die zelf kan worden verbonden, enzovoort. In het weekend verwerk ik dus de 150 tot 200 contactverzoeken die doordeweeks binnenkomen. Deze contacten helpen me bij mijn rekruteringen maar ook in mijn bedrijf. Onlangs hield ik een conferentie naar aanleiding van een van deze verzoeken”, illustreert ze. Voor haar is het niet aanwezig zijn op professionele sociale netwerken bijna professioneel wangedrag. “Als je het niet doet, loop je het risico professionele kansen te missen en je zichtbaarheid te verliezen. Vandaag hebben we een leiderschap van invloeddus betrokken raken en je gevechten aan zoveel mogelijk mensen aankondigen, is essentieel geworden ”, benadrukt ze.

Thierry, huidig ​​administratief en financieel directeur

Toon uw inloggegevens voordat u wordt geaccepteerd in uw netwerk

Zijn techniek: tijdens zijn outplacement ontwikkelde Thierry een echte strategie om nieuwe contacten te leggen op online sociale netwerken. ” Het is makkelijk, Ik stel mijn netwerk niet open voor vreemden. Dus als ik een verzoek krijg om lid te worden van mijn netwerk, antwoord ik met een typisch bericht waarin Ik nodig de persoon uit om per e-mail contact met mij op te nemen om het onderwerp van zijn verzoek te specificeren. Dan twee opties, of ze volgt niet op en plotseling weiger ik haar verzoek om contact. Als ze mij een e-mail stuurt met het onderwerp van haar verzoek, bied ik haar een telefonisch interview of een gesprek aan. Vandaag heb ik 99% van mijn LinkedIn-netwerkleden ontmoet of gesproken ‘, vat hij samen.

Lees ook : Wanneer professionele sociale netwerken uw zoektocht naar een baan schaden

Samuel Tamba, student duale master 2 bij Engie

Een ultra-kwalitatieve growth hacking aanpak

Zijn techniek: “Ik wil een kwalitatief netwerk hebben, dus Ik accepteer mensen met wie ik een gemeenschappelijk of complementair doel heb. Hiervoor bekijk ik snel hun profiel : huidige functie, 2/3 laatste ervaringen en opleiding. Als de vaardigheden en/of het beroep te ver van mij verwijderd zijn, volg ik niet op. Tenzij dit verzoek vergezeld gaat van een bericht met een specifiek onderwerp. Van de 100 tot 150 wekelijkse verzoeken accepteer ik er ongeveer een derde van. Ik controleer verzoeken 6 tot 7 keer per dag. Wanneer ik berichten schrijf, kunnen verzoeken escaleren tot 50 per dag. Maar 8 tot 10 is voor mij niet relevant, dus ik filter. In een jaar tijd, dankzij mijn merkstrategie -posts, etc- en growth hacking, Ik ging van 700 naar 3.000 kwaliteitscontacten “.

Hubert Poinsignon, administratief en financieel directeur, actief op zoek

Meer of minder actief, afhankelijk van hun professionele situatie

Zijn techniek: “Ik accepteer bijna alle contactverzoeken op sociale netwerken. Het is een manier voor mij om de vis te verdrinken. Hoe meer contacten ik heb, hoe minder mensen mijn zeer hechte netwerk kunnen herkennen. Ik heb nu 7.000 contacten en als ik een bepaalde behoefte heb, filter ik op trefwoorden. Ik gebruik sociale netwerken bij het zoeken naar werk, om een ​​ochtendpersreview uit te voeren en om in contact te blijven met voormalige dienstverleners. Tijdens prospectie maak ik spontaan en actief gebruik van mijn online netwerk. In tijden van intense professionele activiteit ben ik op een meer gereserveerde manier aanwezig”.

Valérie Rocoplan, directeur van Talentis en executive coach

Stel je open voor vreemden, maar onder voorwaarden

Zijn techniek: Mijn principe is om mijn netwerk uit te breiden naar mensen die ik niet ken. Ik weiger dus niet, maar ik accepteer niet alle contactverzoeken, selecteer ik. Hiervoor onderzoek ik de functie, de hiërarchische positie, de functies van de sollicitant maar vooral Ik vraag me af wat voor mij het nut is van toegang tot zijn netwerk. Het is zowel een commerciële als een rekruteringstool, ik accepteer ongeveer 70% van de verzoeken”.

Jérémy Joussot-French, actief op zoek naar een functie als retailmanager

Open je netwerk, een weddenschap op de toekomst

Zijn techniek: om zijn 3.700 abonnees te selecteren, jaagt deze jonge manager uiteraard op relevante contacten, maar niet alleen. Ook beoordeelt hij zorgvuldig alle contactverzoeken.. Werkterrein, verantwoordelijkheidsniveau, aantal abonnees van de aanvrager, alles gaat. ” Vreemd genoeg heb ik moeite met het accepteren van verzoeken zonder foto. Ik vind het leuk om een ​​gezicht op een profiel te plakken”, zegt hij. Door dit zeer tijdrovende sorteren krijgt hij een groot maar gecontroleerd netwerk. “Ik ben een carrièremaker, dus ik bouw mijn professionele netwerk op door tegen mezelf te zeggen dat bepaalde contacten nuttig voor me kunnen zijn voor de toekomst”, betoogt hij.

Arnaud Franquinet, mede-oprichter en CEO van wamow.co

Kwaliteit boven kwantiteit

Zijn techniek: “Ik accepteer niet alle verzoeken, maar over het algemeen ben ik heel open. Ik werk zowel op gevoel – grip op het profiel bijvoorbeeld – als met zeer rationele criteria. Is de persoon een grote beïnvloeder in een sector? Direct of indirect gerelateerd aan mijn activiteiten? De grootte van zijn netwerk? Het aantal en het type berichten dat wordt doorgegeven? Idem voor zijn publicaties. Zodra ik het verzoek heb geaccepteerd, stuur ik min of meer snel een bericht naar deze nieuwe contacten. Zonder reactie van hen verwijder ik ze wel eens uit mijn netwerk”.