Welke vorm van beleefdheid om een ​​e-mail naar uw manager te schrijven?

Vooruitgang op het werk

Met vriendelijke groeten

“Omdat het een zekere respectvolle afstand oproept “, hij gaat door. Een eenvoudige, basale maar effectieve manier om een ​​e-mail af te ronden.

cdt

Als ‘hartelijk’ werkt, moet de afkorting ervan worden vermeden, waarschuwt Hervé Bommelaer. De reden ? “Dat is waar ik de voorkeur aan geef, het ‘goede’ dat een vleugje warmte brengt en tegelijkertijd een gepaste vorm van eerbied behoudt bij het aanspreken van een superieure “, rechtvaardigt hij. Een alternatieve synonieme formule: zeer hartelijk.

Eerlijk

Haar e-mail afsluiten met een “met vriendelijke groet”, ziet de professionele schrijftrainer Evelyne Vernisse er niet in. ” betekent niets. Waarom oprechtheid introduceren aan het einde van een e-mail? »

Lees ook >> Hoe presenteer je je wensen aan je team?

vriendelijke groeten

“Persoonlijk past het bij mij, maar sommigen vinden het te vertrouwd. Hervé Bommelaer heeft een trucje om de kans op misverstanden te beperken: “In het kader van het eerste contact met een leidinggevende ,,Het mag terecht, oordeelt rechter Hervé Bommelaer. Je kunt het zelfs verrijken met een zeer gedistingeerde “oprechte groeten”.

Lees ook >> 6 love-killing zinnen die je nooit op kantoor mag zeggen

Goedendag

“. Als deze eerste e-mail aan het begin van de dag wordt verzonden, kunt u er perfect voor kiezen om deze af te sluiten met een “goedendag” die goed samengaat met de initiële “hallo”. In zo’n situatie kan ook de “mooie dag” worden gebruikt.