Welke cv’s zijn momenteel het meest gewild bij recruiters?

Nieuws

Waar zoeken recruiters naar in een cv-bibliotheek?

Soms geven recruiters er de voorkeur aan om op kandidaten te jagen met behulp van cv-bibliotheken, zoals . Onze “CV-database”, die 2,1 miljoen cv’s bevat, wordt geraadpleegd door 15.000 recruiters die actief op zoek zijn naar kandidaten.

Het is een onzichtbare maar toch hyperactieve markt. Elke maand, van de 15.000 recruiters van abonnees, 8.000 van hen minimaal één zoekopdracht uitvoeren. Kortom, voor hen allemaal, ze starten bijna 530.000 zoekopdrachten per maand.

Recruiters zijn op zoek naar kandidaten die passen bij een of meer van hun vacatures. Hun bedrijven plaatsten soms vacatures, soms niet. Sommigen hebben haast en geven er de voorkeur aan rechtstreeks contact op te nemen met kandidaten in plaats van te wachten tot ze reageren op hun advertenties. Anderen hebben geen haast maar blijven liever discreet omdat de te vervullen functie nog bezet is.

50% van de recruiters heeft vorig jaar al een cv-database gebruikt voor ten minste één van hun wervingen voor leidinggevenden.

Je hebt je CV daar zeker al ingediend en misschien ben je al benaderd voor een functie.

Wat zijn de meest gewilde cv’s van recruiters in januari 2023?

Wij wilden het weten welke CV’s de afgelopen 30 dagen het meest gewild waren bij recruiters. Van de duizenden zoekopdrachten die recruiters in deze periode hebben uitgevoerd, zijn er pieken in de belangstelling voor bepaalde functies.

Dit zijn de meest gezochte vacatures in de afgelopen 30 dagen in de CV-database:
Accounting/Audit/Management beheersen alle sectoren 27%
Commercieel alle sectoren 19%
Technische verkoop alle sectoren 14%
Commercieel in distributie 12%
Verkoopmanager alle sectoren 9%
HR-functies 8%
Productie en onderhoud 6%
Techniek / R&D 5%

100%

Dit zijn natuurlijk “families” van functie, maar deze classificatie stelt u in staat om uzelf te situeren.

ONTHOUDEN

  • In januari 2023 zijn dit de aantal beroepen (boekhouding/management/financiën) waar waarschijnlijk veel vraag naar is bij recruiters. Aan de andere kant veel minder ingenieurs.
  • Van reclame die de grootste familie van functies vormt die kandidaten nodig hebben (54% van de verzoeken in totaal), is er een bijzondere aantrekkingskracht voor cvertegenwoordigers in de distributiesector (12% van de verzoeken in de afgelopen 30 dagen).
  • Als je overweegt om te schakelen naar een HR-functie, moet je er rekening mee houden dat recruiters de profielen van “recruiters” en van salaris administrateur maar ook in mindere mate HR-posities.

We kunnen je niet genoeg adviseren om je CV in te dienen als je dat nog niet hebt gedaan. En als je hulp nodig hebt bij het ontwerpen of herzien van de jouwe, hier is onze “in-house” tool om de creatie ervan te automatiseren: