Welke baan kies je voor je professionele omscholing?

Vooruitgang op het werk

De juiste vragen om jezelf te stellen voordat je kiest voor een professionele omscholing

Een professionele omscholing gebeurt niet van de ene op de andere dag, zeker niet in het kader van een omscholing tijdens een vast contract. Als dit onderwerp regelmatig op tafel komt, zit het zeker al een tijdje in je hoofd.

Om zeker te zijn van het nemen van de juiste beslissing, is het noodzakelijk om te weten waar, wanneer en hoe u uw professionele omscholing moet uitvoeren. Voordat je hals over kop gaat, zijn hier enkele vragen die je jezelf kunt stellen.

Wat zijn mijn redenen om van loopbaan te willen veranderen?

Is het een probleem van motivatie, vermoeidheid, werkcontext of betekenis van werk? In sommige gevallen kan professionele omscholing worden ingegeven door de indruk ‘de slag te hebben’ van het vak. In andere gevallen kan het een besef zijn niet geschikt te zijn voor de huidige functie.

Wat uw leeftijd ook is, professionele omscholing kan een optie zijn, op voorwaarde dat u duidelijk de redenen identificeert die u motiveren.

Identificeer wat bij mij past en wat niet bij mij past in mijn huidige baan

Het makkelijkst is om te werk te gaan in de vorm van een tabel met een plus-kolom (voor wat bij je past) en een min-kolom (voor wat je niet meer wilt in je toekomstige baan).

* reconversie 2021-onderzoek – Enquête uitgevoerd online met opt-in-databases van 12 tot 15 maart 2021 – 1.803 respondenten. Het volledige onderzoek is hier te downloaden.

Generatie XY –