Welk percentage salarisverhoging mogen we vragen?

Loon

Hoeveel vraagt ​​u uw werkgever om loonsverhoging?

Hoeveel loonsverhoging u van uw werkgever moet vragen, is de vraag die iedereen zich stelt bij het onderhandelen over hun salarisverhoging. Er wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar het antwoord: we moeten vraag om een ​​procentuele verhoging.

De sleutel tot succes ligt in het formuleren van een bereik vergroten salaris liegen tussen 5 en 10% van zijn vaste salarisafhankelijk van de argumenten die worden aangevoerd om de verhoging te verdedigen.

Waarom een ​​bereik en een percentage markeren?

  • de percentage is een taal die managers en HRD’s goed begrijpen, maar voor het geval dat, overweeg om het in bedragen te vertalen, al was het maar voor uw eigen informatie. Een stijging van 8,33% komt overeen met een extra maandsalaris per jaar, wat bedrijven kan afschrikken. Tenzij er uitzonderlijke omstandigheden zijn, zoals goede resultaten, mik op iets minder. Bijvoorbeeld 5 of 6%.
  • EEN vork laat ruimte voor onderhandeling, maar misschien krijgt u het lagere bedrag, geen cent meer. Zorg ervoor dat u het minimum verhoogt, zodat het voor u acceptabel is.

De fout die je niet moet maken: vraag om een ​​salarisverhoging met een vaste prijs. Het sluit automatisch de onderhandeling. Om de dialoog met zijn werkgever aan te gaan, biedt u een reeks verhogingen aan, gevolgd door een vraag als Wat vindt u? is de beste techniek.

Goed om te weten : spreek bij voorkeur in brutoloon als je een loonsverhoging onderhandelt. HR wordt altijd uitgedrukt in bruto, niet netto.

Welke verhoging moet u vragen tijdens uw jaargesprek?

Tijdens uw jaargesprek hangt de procentuele marge van de salarisverhoging af van de behaalde resultaten gedurende het jaar:

  • Als je voldoende hebt doelen overschreden van je verwacht, een loonsverhoging situeert zich tussen 5 tot 10% is perfect verdedigbaar. Ondersteunende cijfers en resultaten.
  • Als je net je doelen hebt bereikt, is een salarisverhoging van tussen de 3 en 5% redelijk.

Welke loonsverhoging moet je vragen bij een promotie?

Een promotie toont de wens van het bedrijf om u te behouden. Dit is het perfecte moment om de loonsverhoging te vragen die hoort bij de groeiende verantwoordelijkheden.

Hoe groter de promotie, hoe beter de salarisverhoging die je kunt claimen. Voor een echte extra werkdruk, aarzel niet om een ​​salarisverhoging van . te vragen 10% of meer.

Wat is de gemiddelde salarisverhoging?

Volgens het jaarlijkse rapport “Salary Budget Planning”, gepubliceerd door Willis Towers Watson, een onderzoek uitgevoerd in juni 2021 onder bedrijven over de hele wereld, zouden Franse bedrijven gemiddelde loonsverhoging van 2,5% in 2022 (zie “maatregelen gericht op het wegwerken van de loonkloof tussen vrouwen en mannen in het bedrijf.”) Als u als vrouw minder verdient dan uw mannelijke collega’s voor dezelfde functies, ervaring, anciënniteit, vaardigheden en verantwoordelijkheden, kunt u uw baas vragen uw salaris aan dat van hen aan te passen. Voor gelijk werk, gelijk loon: een niet toegepast principe in het bedrijfsleven?