Wat is het salaris van een beginnend manager in 2021?

Loon

Het salaris van een beginnende leidinggevende: hoeveel?

Salaris exclusief bonus

In 2020 bedraagt ​​het gemiddelde brutojaarsalaris van junior executives (jonge afgestudeerden van Grandes Ecoles die in Frankrijk aan het werk gaan) € 35.714*, exclusief premie. Dit bedrag is licht gestegen ten opzichte van 2019 aangezien het 34.122 euro was voor junior managers.

Voor de categorie junior manager ligt het gemiddelde bruto jaarsalaris iets hoger: € 36.746 (35.874 euro in 2019).

Salaris met bonus

In 2020 bedraagt ​​het gemiddelde brutojaarsalaris van junior executives (jonge afgestudeerden van Grandes Ecoles die in Frankrijk aan het werk gaan) €38.833premies inbegrepen.

Voor de categorie junior managers bedraagt ​​het gemiddelde bruto jaarsalaris € 41.218.

* CGE 2020 integratie-enquête

Waaruit bestaat het salaris van een jonge executive?

Een essentiële factor van aantrekkelijkheid voor bedrijven, personeelsafdelingen praten heel vaak met jonge rekruten over beloningspakketten (we hebben het ook over algemene beloningen). Het is daarom belangrijk om te begrijpen wat hij verstaat om dezelfde taal te spreken als de recruiter. Het salaris van een junior executive bestaat uit een vast salaris, een variabel salaris, soms uitzonderlijke bonussen en voordelen in natura.

Het vaste salaris

Het vaste salaris komt overeen met een vast bedrag dat elke maand van het jaar op de bankrekening van de junior executive wordt gestort in ruil voor het werk dat voor een werkgever wordt verricht. Op het brutoloon zijn premies sociale verzekeringen maar ook inkomstenbelasting (we spreken van roerende voorheffing) ingehouden om het nettoloon te bepalen dat aan de werknemer wordt uitgekeerd.

Het variabele salaris

Niet alle junior executives hebben een variabel deel in hun salaris. Het variabele salaris wordt niet per se elke maand uitbetaald. Het omvat bonussen (bijvoorbeeld de doelbonus) en bonussen die met de werkgever worden vastgesteld, maar ook de bedragen die worden betaald voor werknemersbesparingen (winstdeling en winstdeling).

De voordelen die kunnen worden aangeboden aan de beginnende executive

Auto van de zaak, telefoon, laptop of zelfs sociale voordelen (aanvullend pensioen en gezondheid), recruiters aarzelen niet om de voordelen te benadrukken die in het bedrijf worden aangeboden die de vergoeding aanvullen. Als het salaris op zich best lastig bespreekbaar is als je pas afgestudeerd bent, zijn de ‘randapparatuur’ grotendeels bespreekbaar. Het is een kwestie van het arsenaal van het beoogde bedrijf afpellen en proberen zoveel mogelijk voordelen te behalen door uw troeven te laten gelden.

Wedden op soft skills om te onderhandelen over een hoger salaris voor een junior executive

Verlaat de knowhow, plaats in de knowhow … nieuwe hobby van de recruiters. Met hetzelfde diploma kun je wedden op je soft skills om het verschil te maken en te onderhandelen over het minimumloon van een beginnende executive die in de jobaanbieding wordt aangeboden.

Benadruk uw verschillende troeven tijdens het sollicitatiegesprek met de recruiter. Ze geven je invloed en legitimiteit om te proberen het aangeboden salaris te verhogen, in ieder geval te streven naar het hoge aanbod.

Ons advies : Bereid je goed voor op je sollicitatiegesprek. Denk na over de vraag: “Met een identiek diploma en ervaring met een andere kandidaat, welke gedragsvaardigheid(en) kan ervoor zorgen dat de recruiter mij wil aannemen en mij de hoge salarisschaal wil aanbieden?” “. Schrijf je sterke punten op. Het kan bijvoorbeeld een gesproken taal zijn, een adresboek of zelfs een hobby die uw leidinggevende capaciteiten benadrukt. U bent een jonge executive, maar u zit niet zonder knowhow en knowhow. Het is aan jou om het te bewijzen.

Een salarisonderhandeling om zwart op wit te registreren

junior executive, of ervaren, je salaris is bespreekbaar. Als bedrijven een minimumloon voor een junior manager hebben bepaald, hebben ze meestal wat speelruimte. Onderhandelen over je salaris als je pas afgestudeerd bent is mogelijk.

Je hebt tevredenheid verkregen, of in ieder geval een acceptabel compromis bereikt met je toekomstige werkgever over het salarispakket. Maak schriftelijk (bijvoorbeeld in een e-mail of een jobaanbieding) alles duidelijk wat er mondeling is beslist en controleer vervolgens of alles in de arbeidsovereenkomst staat. De totale vergoeding en de verkregen voordelen moeten worden opgenomen.