Wanneer een vaardigheidstest doen?

Vooruitgang op het werk

Maak de balans op van vaardigheden tijdens uw professionele carrière

Bepaalde situaties (vragen, ziekte) kunnen u uitdagen en ertoe leiden dat u een vaardigheidsbeoordeling moet doen, maar u kunt deze aanpak ook overwegen, zelfs als u geen specifiek probleem tegenkomt.

Situaties die bevorderlijk zijn voor het uitvoeren van een vaardigheidsbeoordeling

Wanneer een vaardigheidstest doen? Hier zijn enkele beroepssituaties of vragen die, zonder tot een professionele crisis te gaan, kunnen aantonen dat u een vaardigheidsbeoordeling moet uitvoeren:

 • Je hebt de indruk te stagneren, je missie te hebben volbracht.
 • Je voelt dagelijks een daling van de motivatie.
 • Uw functie past niet bij u, of meer.
 • Je wilt meer erkenning op je werk, een promotie krijgen of meer verantwoordelijkheden op je nemen.
 • Je hebt het gevoel dat je niet je volledige potentieel benut.
 • Je hebt het gevoel dat je geen missie hebt die echt bij je persoonlijkheid past.
 • Je vraagt ​​je af over het verloop van je carrière en je professionele toekomst.
 • Je bent niet vervuld in je huidige functie.
 • U wilt van baan veranderen of een professionele omscholing volgen.

Een vaardigheidsbeoordeling kan ook nodig zijn wanneer een gebeurtenis ervoor zorgt dat u uw dagelijkse professionele leven moet heroverwegen. Het kan een gebeurtenis in je persoonlijke leven zijn (geboorte, sterfgeval, depressie) of een gebeurtenis die verband houdt met je huidige functie (in de kast zetten, burn-out, onenigheid met een leidinggevende).

Ons advies : het is nooit zinloos om na te denken en de balans op te maken van je loopbaan, maar voordat je van baan verandert, is het beter om je project goed voor te bereiden en de beste argumenten voor te bereiden als je je werkgever moet overtuigen van je motivatie.

Waarom een ​​vaardigheidstest doen als u zich in een van deze situaties bevindt?

EEN beoordeling van vaardigheden kan nuttig zijn om je carrière een boost te geven in deze verschillende scenario’s:

 • Als u niet vervuld bent in uw huidige functie, kan de vaardigheidsbeoordeling u helpen de redenen voor uw gebrek aan interesse te begrijpen. Het zal u helpen om duidelijker te zien en uw vragen te beantwoorden, rekening houdend met uw vaardigheden en uw drijfveren: moet u van functie veranderen om intern te evolueren of om van bedrijf te veranderen?
 • Als je vooruitgang wilt boeken, om nieuwe vaardigheden te verwerven met het oog op het verkrijgen van meer verantwoordelijkheden, kan de uitvoering van uw project beginnen met een vaardigheidsbeoordeling waarmee u uw ambities kunt concretiseren of herzien en de meest geschikte opleiding(en) kunt identificeren. Daarnaast kunnen de resultaten van het assessment u helpen uw werkgever te overtuigen van uw motivatie om een ​​opleiding te volgen en van het belang van uw ontwikkeling voor het bedrijf.
 • U kunt ook een vaardigheidsbeoordeling uitvoeren, zelfs als uw functie bij u past, om een ​​stap terug te doen en je voor te bereiden op je professionele toekomst met een langetermijndoel, evenals aan het begin van je carrière om je professionele oriëntatie te consolideren. Het is niet nodig om tegenslagen mee te maken om te beslissen om je carrière in eigen hand te nemen!

Ons advies : houd er echter rekening mee dat een vaardigheidsbeoordeling niet noodzakelijk al uw professionele zorgen zal oplossen. Deze aanpak is slechts een hulpmiddel, onder andere te gebruiken (training, coaching, enz.) en geen oplossing: het is aan jou om een ​​acteur te zijn, om je projecten op te bouwen en uit te voeren.

Noteren : de vaardigheidstoets is betalend.

Doe een vaardigheidsbeoordeling voordat u op zoek gaat naar een nieuwe baan

Wanneer een vaardigheidstest doen? Weet je dat je niet in je huidige bedrijf blijft? Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, een vaardigheidsbeoordeling kan u helpen uw sollicitaties beter voor te bereiden. Overweegt u een professionele omscholing met een verandering van beroep, dan is de vaardigheidstoetsing essentieel.

Verfijn en optimaliseer uw sollicitaties dankzij de vaardigheidsbeoordeling

Voordat u van baan verandert, is het mogelijk om een ​​vaardigheidstoets uit te voeren.

Na hebben je vaardigheden en capaciteiten bestudeerd met uw adviseur heeft u niet alleen een grotere kans om een ​​baan te vinden die bij u past, maar zult u zich ook meer op uw gemak voelen bij het presenteren en uitlichten van uw profiel, en het effectief ontcijferen en sorteren van vacatures om te beantwoorden.

Goed om te weten : uw balans zal u misschien laten zien hoe u uw vaardigheden kunt verrijken met behulp van professionele training.

Vergeet uw vaardigheidsbeoordeling niet voordat u een professionele omscholing uitvoert

Heb je al besloten om van loopbaan te veranderen? Spring niet blindelings in een nieuw gebied! Een vaardigheidsbeoordeling wordt sterk aanbevolen, zodat u weet tot welke beroepssector u zich moet wenden en welke opleiding u moet volgen om uw project uit te voeren..

Daarnaast is de adviseur die u begeleidt ook bevoegd om u te informeren over de stand van zaken op de arbeidsmarkt. Hij kan u helpen alle kansen aan uw zijde te krijgen om te slagen in uw omscholing.

Ons advies : een vaardigheidsassessment duurde enkele weken. Deze periode kan worden gebruikt om je reflectie en je persoonlijke onderzoek over je nieuwe beroep te voeden, en je vermijdt dus haasten.