Waarom zouden leidinggevenden altijd netwerkinterviews moeten accepteren?

Vooruitgang op het werk

Veel plezier

Om er echt een aangenaam moment van te maken, heb je ervoor gezorgd dat je de oefening afbakent door de duur, de werkingsmodus (telefonisch, persoonlijk op kantoor, in een café, rond een lunch, enz.) en de volgorde van de dag.

Vraag je gesprekspartner welke onderwerpen hij wil bespreken, of zelfs of hij je vooraf een paar vragen wil stellen. Dit zal hem dwingen zich voor te bereiden en te synthetiseren”, beveelt Manuelle Malot, carrière- en toekomstig directeur bij EDHEC Business School en directeur van het NewGen Talent Center aan. Op D-Day, wetende wat te verwachten, zal iedereen rustiger zijn. En je zult een geweldige tijd van uitwisseling hebben.

Een gunst bewijzen aan de connector

Het accepteren van een netwerkinterview is ook een gunst bewijzen aan de persoon die uw contact heeft gegeven aan de persoon die u vraagt. ‘Hoe kun je niet reageren op het vertrouwen dat hij in je stelde toen hij aannam dat je ja zou zeggen? vraagt ​​Isabelle Ruffin-Sathicq, vennoot bij outplacementbureau L’Espace Dirigeants.

Lees ook : Hoe u een netwerkinterview krijgt

Help te begrijpen hoe een netwerk werkt

“Door deze persoon te ontvangen, kunt u de relevante vragen al dan niet op een rijtje zetten. Ontdek indien nodig een effectieve methode om informatie te herstellen”, merkt Manuelle Malot op. Het is logisch door aan de andere kant te experimenteren met de netwerkbenadering, we begrijpen de houding die we moeten aannemen beter.

Verzamel waardevolle informatie

De persoon die u ontvangt, vaak onderweg, heeft uw sector en/of uw functie doorgaans uitgebreid onderzocht, het zal daarom niet nalaten informatie te verstrekken die u waarschijnlijk nuttig zal zijn in uw dagelijks leven en/of in uw volgende mobiliteit. Deze netwerkbijeenkomsten zijn dus ook voor jou een schat aan informatie.

Boost je ego

“Als je gesprekspartner goed is voorbereid, komt hij op de hoogte van jou en je achtergrond. Het doet een beroep op jouw expertise op een bepaald gebied. Dus je voelt je nuttig en goed advies. Hij is dankbaar voor wat je hem brengt, hij stuurt je meestal de vaak vleiende opmerkingen van de verbinder, de persoon die hem bij je heeft aanbevolen”, legt Isabelle Ruffin-Sathicq uit.

Voed je adresboek

Met elk gesprek vergroot u uw netwerk met een gekwalificeerde contactpersoon. Dus altijd goed om te nemen.

Aarzel niet, ook jij, om hem om één of twee contacten te vragen. Hij helpt je graag verder”, zegt Manuelle Malot.

Het netwerk werkt op wederkerigheid

Op elk moment kan er sprake zijn van ontslag. “Je hebt deze persoon een plezier gedaan en opeens vraag je hem waarschijnlijk om een ​​gunst voor jou of een andere persoon”, analyseert Manuelle Malot.

Soms gebeuren dingen zelfs vanzelf. “Op aanraden van een contactpersoon ontving ik onlangs een manager die op zoek was naar een baan. Tijdens het netwerkgesprek ontdek ik dat hij in feite al wordt vergezeld door een ander bedrijf, maar dat hij een mening van buitenaf wil hebben over zijn zoektocht naar een baan. Nadat ik de nis heb geblokkeerd, leende ik mezelf voor de oefening en geef hem twee contacten. Opgelucht belt hij meteen de HRD van zijn voormalige bedrijf om hem aan te bevelen voor een toekomstige missie een beroep te doen op ons kantoor. Een maand later vergezelde ik hun DAF”, illustreert Isabelle Ruffin-Sathicq.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het accepteren van een netwerkinterview nooit tijdverspilling. Maar een min of meer langetermijninvestering.