Hoe een document te presenteren dat niet is geschreven

Vooruitgang op het werk

Beschrijving van de situatie

Dit leert je hoe je een level omhoog kunt gaan. Door het vuile werk te delegeren aan de kleine handen die je team vullen, is het ongeluk gebeurd: je hebt een afspraak met je grootste klant, met, onder je arm, een halve kilo dia’s om hem te presenteren, allemaal prachtig, vol pijlen en weelderige kleurverlopen, maar het enige probleem is dat je er geen enkele hebt geschreven. Geen van beiden gelezen trouwens. De vergadering begint over een uur.

De sleutels om te ontsnappen

De ergste reflex zou in zo’n geval die van de goede student zijn: je stort je op een verwoede lezing van het document in de (ijdele) hoop de inhoud en details ervan in je op te nemen. Het spijt me, maar het is te laat. Het enige dat je riskeert is verdrinken.

Houd voldoende hoogte. Die van de chef die met zijn verre en verweerde oog over het moeras uitkijkt. Roep de konijntjes op die deze presentatie hebben voortgebracht en eis een samenvatting van vijf zinnen. Als ze moeite hebben om het eruit te krijgen, maakt u zich misschien zorgen over de consistentie van de inhoud. Maar jammer. Ze moesten eerst worden uitgescholden. Krabbel deze samenvatting in je notitieboekje, het zal je paspoort naar geloofwaardigheid zijn. Blader vervolgens met uw kudde door de versnelde presentatie door ze tien samenvattende woorden te laten extraheren voor elke dia die u in potlood zult herformuleren met de verhevenheid en stijl die u hebben geleid tot waar u nu bent.

U beheerst nu het skelet van het document. Dat is meer dan genoeg om te gaan buikdansen in het bijzijn van je klant. Lees tijdens de vergadering geen van de woorden die op het grote scherm staan. Vertel het verhaal waaruit je de spoorlijn hebt gehaald met buitensporige kalmte en kalmte, met je eigen woorden, je eigen visie op de dingen, jammer als je verraadt wat er staat, niemand ziet iets, geen mens kan luisteren naar iemand die praat tijdens het lezen van een PowerPoint in font 10, jij bent degene die vasthoudt de microfoon, jullie staan ​​in de schijnwerpers, jullie laten het verhaal zingen. Zweven. Laat de details en nuchtere vragen achter voor de volgende vergadering (waarbij u afwezig zult zijn). Je cliënt zal gevleid zijn als je hem naar het hemelgewelf brengt. Dit is nu jouw plek.