Waarom slaat de blues toe als een collega vertrekt?

Vooruitgang op het werk

Ze verlichten ons

Omdat collega’s geruststellende herkenningspunten zijn

Iedereen heeft een beetje geruststelling nodig. En de duurzaamheid van bepaalde mensen om je heen maakt deel uit van dit raamwerk.

Jean-Yves Arrivé, auteur van de gids Weten hoe je je emoties kunt leven

Voor de auteur van de gids Little Letting Go-oefeningen. Als men bevriend zou zijn met de collega die vertrekt, het gevoelde ongemak is vergelijkbaar met een vorm van rouw “. Voor deze trainer en persoonlijke ontwikkelingscoach. , is een van de manieren om deze emotie los te laten, gewoon om het te uiten. “Het is niet per se vanzelfsprekend, maar het kan heel bevrijdend zijn om naar de medewerker in kwestie te gaan en hem te vertellen hoe hij zich voelt. » Geen tremolo’s nodig maar een oprecht woord. “We kunnen gewoon proberen hem op de meest authentieke manier te vertellen dat we ons een beetje voelen” droefheid na dit vertrek, dat we goed hebben samengewerkt en dat het niet meer zal zijn zoals voorheen zonder hem of haar. Je moet alleen verbittering of minachting van de genomen beslissing vermijden. »

De meest bescheiden – of laatkomers die reageren na de startborrel – kunnen ook kiezen voor de e-mailoptie. “We kunnen hem ook gewoon een briefje van een paar regels sturen om op de een of andere manier de mooie haakjes die we samen hebben doorgebracht te valideren, omdat het niet altijd gemakkelijk is om de emoties van anderen in het bedrijfsleven te uiten of te ontvangen. »

Omdat een vertrek een begraven verlangen kan onthullen

Maar sommige emoties zijn verwarrender dan andere. Waarom dit gevoel van blues als het een n + 1 is waar we een hekel aan hebben, zelfs een lambda-collega met wie we niet echt verslaafd waren? “Je moet verwelkomen wat je voelt en dan gaan kijken wat erachter zit, beveelt Catherine Oberlé, personal development coach, aan. Met andere woorden, ons afvragen waarom het banale nieuws van een vertrek ons ​​zo raakt. Het is nooit ongebruikelijk. Men kan jaloers zijn op de vertrekkende collega. En dit gevoel kan de motor zijn van een interessante vraagstelling…”

Voor Helen Monnet zijn we niet immuun voor een goede verrassing te midden van deze melancholie. “Wil je wat verder gaan, dan kun je een vaardigheidstoets of een punt met een coach overwegen. Misschien is het voor jou ook tijd om verder te gaan. Het is immers ook een mooie spiegel voor je eigen situatie die een collega je voorhoudt, vaak zonder het te weten…”

Uw getuigenis interesseert ons

En jij? Heeft u een vertrekervaring van een collega om te delen? Het onderstaande forum staat voor u open.

  • Collega of medewerker gewaardeerd of niet?
  • Welke emoties voelde je?
  • Hoe ging je ermee om?

Let op: u heeft de mogelijkheid om anoniem te blijven (met een bijnaam). Uw aandelen zullen de gemeenschap helpen zich voor te bereiden op deze klassieker van het professionele leven. Bedankt iedereen.