Hoe vraag ik opslag in een klein bedrijf?

Loon

De juiste timing kiezen om opslag te vragen in een klein bedrijf

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeft u niet te wachten tot het einde van het jaar om uw vergoeding te verbeteren. De juiste timing hangt altijd af van de reden van uw verzoek (ontdek onze voorbeeldbrief waarin u een verhoging aanvraagt).

Als je afhankelijk bent van je anciënniteit om je salarisverhoging te vragen, gok dan op het jaargesprek. En als dit niet systematisch gebeurt – zoals soms het geval is in het MKB – neem dan het initiatief en plan een gesprek met je lijnmanager.

Als uw verzoek meer gerechtvaardigd is door uw goede resultaten, wacht dan een paar weken na het invullen van een groot bestand om de onderhandeling te starten. Dit heeft des te meer kans van slagen als u verantwoordelijkheden op u heeft genomen of resultaten hebt behaald die veel verder gaan dan uw verantwoordelijkheid met betrekking tot uw functie in het bedrijf.

Ons advies : Vermijd absoluut om uw werkgever om loonsverhoging te vragen tijdens een periode van teruglopende omzet of cashflowproblemen. Geef de voorkeur aan een formele vergadering – zelfs als deze over 2 maanden is gepland – en wijd deze vergadering aan uw verzoek om loonsverhoging. Het aanpakken van dit onderwerp tussen twee deuren of aan het einde van een projectpunt is de beste manier om de vis te verdrinken.

De argumenten om uw werkgever te overtuigen om u op te voeden

Je bent gefrustreerd om meerdere jaren dezelfde beloning te hebben terwijl je manager je werk alleen maar complimenteert.

Het eerste dat u moet doen voordat u aan een proces begint: zet uw frustratie opzij, leer uw emoties op het werk te beheersen en bereid een sterk argument voor om uw werkgever te overtuigen.

Uw prestaties, uw bijdrage aan de omzet van het bedrijf, uw prestaties als manager: ondersteun uw vraag met tastbare resultaten en cijfers.

Als u meer verantwoordelijkheden op u heeft genomen dan vereist door uw functie, als u uitzonderlijke resultaten hebt behaald met betrekking tot de toegewezen middelen, of risico’s hebt genomen die grotendeels zijn beloond, herinner uw management dan aan deze informatie. Kortom, geef hem argumenten waarmee hij overtuigd kan worden van de juistheid van uw verzoek.

Ons advies : vermijd in het bijzijn van uw gesprekspartner een emotionele overbelasting met betrekking tot het onderwerp van uw beloning. Bereid uw argumenten voor en geef uw gesprekspartner de tijd om ze te verwerken. Het is zeer waarschijnlijk dat de beslissing om u te verhogen niet onmiddellijk zal zijn. Toon een beetje geduld en veel relationele intelligentie.

In welke gemoedstoestand moet u een verzoek om loonsverhoging benaderen?

Je bent nu al 7 maanden aan het piekeren over het onderwerp en je hebt eindelijk besloten om je manager te benaderen om het vervelende onderwerp aan te pakken: het salaris.

Houd er rekening mee dat deze situatie anders dan in een oppositierapport kan – en moet – worden overwogen. Denkt u dat hij er alle belang bij heeft uw verhoging te beperken om meer winst te maken? Je hebt ongelijk. Want als je een van zijn beste werknemers bent, heeft hij veel te verliezen als je stopt.

De beste manier om het interview te benaderen, is door een open mentaliteit.

Luister naar de alternatieve oplossingen die u mogelijk worden aangeboden. Als u bijvoorbeeld een verhoging van uw bruto jaarsalaris met 7% had voorgesteld en u kreeg een variabel deel op de verkoop aangeboden, overweeg dan deze optie.

Probeer je ook eens in de plaats van je gesprekspartner te verplaatsen: hij hoort je verzoek voor het eerst. Misschien wordt hij verrast of gedestabiliseerd. Hoe dan ook, de beslissing om jezelf op te voeden zal enige tijd vergen om over na te denken.

Ons advies : Vermijd absoluut een agressieve reactie bij een reservering aan de kant van uw werkgever. Open de discussie en probeer samen mogelijke oplossingen te bedenken.

Een realistisch verzoek om loonsverhoging voor een klein bedrijf

Zelfs als uw resultaten uitzonderlijk zijn, moet u vragen om een realistische toename.

Hoe ? Rekening houdend met de omzet van het bedrijf, de grillen van zaken die de cashflow kunnen beïnvloeden en het salarisniveau van uw collega’s. Als u te hebzuchtig bent, loopt u het risico van regelrechte weigering. Om de redelijke verhoging te schatten, berekent u een salaris dat zowel uw behoeften dekt als acceptabel is voor het bedrijf.

Houd rekening met de beloning van andere medewerkers. Zelfs als het onderwerp salaris taboe is in het bedrijf, probeer dan wat informatie te verzamelen over de beloning van uw collega’s met gelijke positie en anciënniteit om de eerlijkste voor u en voor het bedrijf te berekenen.

Ons advies : als je een gebaar krijgt van je manager of je werkgever, een gouden regel die je absoluut moet volgen om hem aan te moedigen om de operatie te vernieuwen: dank je nadat je een loonsverhoging hebt gekregen.

Als je echt een loonkloof wilt bereiken, heb je nog een laatste optie: van bedrijf veranderen om meer te verdienen.