Voorbeelden van e-mails die moeten worden verzonden voordat een positie wordt ingenomen

Vooruitgang op het werk

Waarom een ​​e-mail sturen naar je werkgever voordat je aan de slag gaat?

Om een ​​goede indruk te maken

Wat het praktische belang van uw boodschap ook is, het is in de mode om tussen het tekenen van je arbeidscontract en je eerste ingangsdag een berichtje te sturen naar je toekomstige baas. Deze aandacht toont je vastberadenheid om betrokken te raken bij deze functie en om jezelf zo goed mogelijk te integreren in je team.

Herinner goede herinneringen aan toekomstige werknemers

Een e-mail voor het innemen van een functie heeft een ander belang. Zo voorkom je dat je wordt vergeten. Stel je voor. U gaat naar de receptie en de telefoniste weet niet wie u bent. Er zit niemand op je te wachten. Je hebt geen baan beschikbaar of een computer. Er is geen badge voor u besteld. Je manager is net op vakantie… Niet ideaal voor een goede start van een nieuwe baan. Met een bericht kunt u uw aankomstdag onthouden en dit soort teleurstellingen voorkomen.

Hoe vraagt ​​u naar uw aankomsttijd voor uw eerste dag?

Wat u moet weten voordat u een e-mail met een werkroosterverzoek verstuurt

Vragen wat de werktijden zijn, is een manier om dit contact te rechtvaardigen. Als je uren echter zwart op wit op je arbeidsovereenkomst staan, komt dat niet erg serieus over en kan je aanpak averechts werken. Wat betreft het juiste moment om deze e-mail te verzenden voordat u de post opneemt, raden we u aan dit één tot twee weken voor D-Day te doen om de ontvanger de tijd te geven om te reageren en vooral de teams om uw welkom voor te bereiden.

Voorbeeld van een e-mail voor het aanvragen van een schema

Ik sta mezelf toe contact met u op te nemen, omdat mijn integratie in uw bedrijf snel nadert en ik me afvraag op welk tijdstip en op welke plaats ik me precies moet presenteren. [jour de prise de poste].

Het plezier om met je samen te werken,

[Votre prénom et votre nom]

Hoe kun je zeggen dat je niet kunt wachten om je nieuwe functie in te nemen?

Wat u moet weten voordat u een e-mail verstuurt voordat u een positie inneemt

Wanneer u een e-mail stuurt naar een manager voordat u een functie inneemt Om uw motivatie en uw ongeduld te tonen bij het idee om lid te worden van het team, moet u zich houden aan het respecteren van de strikte beleefdheidsformules en weten hoe u uw enthousiasme moet meten om niet al te vertrouwd over te komen.

Voorbeeld van een motivatiemail voor indiensttreding

de [jour de prise de poste]Ik zal eindelijk integreren [nom de l’entreprise]. Ik wil je alleen maar zeggen hoe ongeduldig ik ben om je bij je teams aan te sluiten. Tijdens het sollicitatiegesprek begreep ik je verwachtingen voor deze functie volledig en ik kijk ernaar uit om met je aan de slag te gaan.

Ik wens je een goede dag.

[Votre prénom et votre nom]

5 punten om te onthouden om de juiste e-mail naar uw toekomstige werkgever te schrijven

  1. Een e-mail voordat u uw functie inneemt, toont uw motivatie en herinnert u aan uw aankomstdag.
  2. Wacht niet tot het laatste moment om je e-mail te versturen.
  3. Vergeet de beleefde formules niet.
  4. Maak van de gelegenheid gebruik om de voorwaarden voor het aanvaarden van de functie en de documentatie op te vragen.
  5. Neem een ​​passende toon aan, in overeenstemming met de eerder gehouden uitwisselingen.