Verdwijning van dedicated offices: hoe hebben deze kaderleden de verandering ervaren?

Vooruitgang op het werk

Een organisatie die bevorderlijk is voor uitwisselingen en interacties

huiskamer. Hier is het nul kantoor en nul papier. Net als een huis heeft elke kamer een specifiek gebruik. We hebben een plein uitgerust met banken, grote tafels, statafels om te praten, “focus”-ruimtes om te concentreren, ruimtes voor vergaderingen voor twee, telefooncellen… maar niemand heeft een toegewezen kantoor. Als we ’s ochtends aankomen, strijken we neer waar we maar willen, afhankelijk van de missies van de dag. In een vorig beroepsleven had ik een persoonlijk kantoor, dus in eerste instantie leek deze organisatie me vreemd, maar ik raakte er snel aan gewend. Het lukt me bijna overal goed te concentreren. Als ik echt stilte nodig heb, zit ik in een “stille” kamer, alleen met mijn gezicht naar een muur. Voor niets ter wereld zal ik terugkeren naar het oude systeem dat isoleert. Daar is de organisatie van de ruimte bevorderlijk voor uitwisselingen en interacties. Samen zijn we altijd slimmer dan alleen. Als een van ons een probleem tegenkomt, gaan we allemaal rond de tafel zitten en zoeken naar oplossingen. Dat lijkt voorlopig zijn vruchten af ​​te werpen: sinds de oprichting in september 2014 groeide het bedrijf van 4 naar 50 medewerkers. En we zijn van plan om in een andere verdieping te investeren, altijd met een open geest merkbaar

ruimdenkende aanzienlijk. Op dit moment bevalt deze manier van werken mij vrij goed”.

Lezen: Elk land heeft zijn kantoorproblemen

Denk anders

Matthieu Duzan, marketing, inkomsten genereren en mediadirecteur van Eduniversal

“Mijn tijd verdelen over drie afdelingen -marketing, verkoop, algemeen-, het ontbreken van een vast kantoor was vanzelfsprekend. Maar daarvoor heb je een goed aanpassingsvermogen nodig. Ik moest mijn werk anders bedenken en structureren. Want wie zegt zonder bureau, zegt zonder vaste lijn, zonder archiefkast en zonder dossier. Ik moest mezelf digitaal volledig heroverwegen. In het digitale tijdperk was dat een goede zaak. Ik neem dus alleen mijn computer en mijn telefoon mee. Al mijn documenten zijn gedigitaliseerd. We staan ​​natuurlijk niet altijd dicht bij onze teams, maar dat is voor iedereen best positief. Deze gestippelde aanwezigheid biedt iedereen een zekere vrijheid van handelen en autonomie. Kunnen zitten waar ik wil volgens mijn wensen, mezelf kunnen isoleren indien nodig is een echt pluspunt, wat stelt me ​​in staat om me te concentreren en intensief te werken en vormt een tegenwicht voor de hypersollicitatie die voortvloeit uit mijn werk “.

Heb je deze verandering wel eens meegemaakt? Ben je er dol op of ben je er bang voor? Vertel het ons in de reacties.