Succesvol weer aan het werk zonder het voordeel van de vakantie te verliezen!

Vooruitgang op het werk

Maak je agenda lichter

Het ergste zou zijn om een ​​eerste (of zelfs een tweede) week gek herstel te hebben met uitbreidbare uren. Het is duidelijk niet langer de tijd voor nietsdoen, maar niet om 8.00 uur op het werk aankomen en na 19.00 uur vertrekken. Het ideale wezen om weer te beginnen met een week van 4 dagen.

Lees: Manager: hoe om te gaan met de blues van terugkomst van vakantie

Vertel over je vakantie

Een van de beste manieren om het effect van de zomervakantie te verlengen, is door erover te praten. “Het vertellen van iemands vakantie is over het algemeen een echt moment van plezier waarmee je bovendien een band kunt creëren met de mensen om je heen “, benadrukt Caroline Carlicchi, directeur van de firma Coaching Go. Dus, zonder in details te treden, praat over de bestemming, je activiteiten, de mensen die je daar ontmoet … Kortom, speel de toeristengids.

Voorzichtig opnieuw acclimatiseren

Geen manier om op maandagochtend aan je computer gekluisterd te blijven. Integendeel, profiteer van uw terugkeer naar bespreek met je collega’s wat er is gebeurd tijdens je afwezigheid. “Het gaat natuurlijk om de business, maar ook om de organisatie van het bedrijf, de sfeer, de bewegingen van elkaar, enz.”, illustreert ze.

Spreek tijdslots af voor het verbreken van de verbinding

Sommigen van u hebben misschien baat bij dutjes op kantoor, maar voor de meeste werknemers zal dat niet op de agenda staan. Een mogelijk alternatief is om 5 tot 10 minuten per dag de stekker uit het stopcontact te halen. Hoe ? ” Tijdens het mediteren, stretchen vanaf je werkplek of gewoon rondlopen op het terrein. Het is goed voor lichaam en geest’, stelt Hélène Picot, omscholingscoach.

Kom ter zake

Tijdens uw afwezigheid heeft het bedrijf niet stilgestaan. Dus, haal het niet in je hoofd om alles wat er tijdens je afwezigheid is gedaan en gezegd te controleren (en/of te verifiëren).. Verwerk op de eerste hersteldag de 500 e-mails die bovenaan op je wachten. “Hierdoor blijf je op de hoogte van de meest recente antwoorden en ontdek je dus vaak dat de oudste vragen in je afwezigheid beantwoord zijn. U hoeft er dus niet voor te zorgen ”, adviseert Caroline Carlicchi.

Geef prioriteit aan uw taken

Maak een lijst van de urgente en belangrijke taken en de minder urgente en minder belangrijke taken. Behandel ze dan in die volgorde. ” Deze comeback na een pauze van een paar weken is ook een kans om uit de perfectionistische kant te komen. Om te voorkomen dat je verdwaalt in bepaalde taken, stel jezelf een vast tijdsbestek in om ze uit te voeren”, raadt Hélène Picot aan, ook bedenker van de methode. Dromen, durven, ervoor gaan, 3 maanden om je weg te vinden.

Stel realistische doelen

Ik sta een beetje achterdochtig tegenover goede voornemens om terug naar school te gaan, die, als ze onrealistisch zijn, meer stress dan welzijn zullen veroorzaken. “waarschuwt Caroline Carlicchi. Er is bijvoorbeeld geen haast om 500 euro uit te geven voor een inschrijving in een sportschool. “Integendeel, laat de goede resolutie rijpen terwijl je een meer gebruikelijk ritme hervat”, voegt ze eraan toe. Maar ga hardlopen, bezoek een tentoonstelling, dineer met vrienden op het terras… een of twee avonden per week. Zoals je deed tijdens je vakantie.

Wat vind je van dit programma? Heb je gewoontes voor een succesvolle terugkeer naar het werk? Vertel het ons in de reacties.