Uw netwerk een boost geven: de zomerresolutie

Vooruitgang op het werk

Opnieuw verbinden

Een zomervakantie? Niet voor iedereen ! Integendeel, voor Marie-Alice Boyé, consultant en expert in e-marketing, is de zomer een perfect moment om een ​​goed professioneel netwerk op te bouwen. “Mensen hebben meer tijd”, legt ze uit. Terwijl veel collega’s en klanten weg zijn, zijn er vaak minder vergaderingen en minder druk. »

Zodra ze de relaties heeft geïdentificeerd die ze deze zomer willen ontmoeten, neemt ze vaak contact met hen op via:social media tussenpersoon (Viadeo bijvoorbeeld): “Ik ben in Parijs, en jij? »

Voor haar zijn “alle vakantiegerelateerde vragen een goede manier om weer verbinding te maken en het ijs te breken. Begrijpelijk, zelfs als er geen professionele gespreksonderwerpen zijn, is het ijs snel gebroken: deze zomerperiode is een kans om op adem te komen.

We kunnen dus praten over ontspanning en vakantie, terwijl we van beide kanten nieuws over professioneel nieuws opnemen.

>> lees ook : Hoe creëer je een goed professioneel netwerk?

Lunchen op het terras

“Over het algemeen adviseren we om voor de vakantie aanwezig te zijn en een datum te prikken voor de start van het schooljaar”, analyseert Barbara Nativel, businesscoach aan de wieg van het netwerk. Aangenaam kennis te maken. Maar tijdens de zomer is het nog niet te laat, verre van! »

Voor deze netwerkspecialist is het wiskunde. “Hoe meer we werken, hoe minder tijd we hebben. Dus statistisch gezien zijn er altijd mensen in de kantoren. Dus waarom niet een kleine “mailinglijst” ontwerpen en uw contacten een paar keer voorstellen om elkaar te zien? »

De enige vereiste: het “voorstel” moet bij het seizoen blijven. “Vergeet het traditionele ontbijt tussen 7 en 9 en liever een terras in een ontspannen klimaat! »

ga het kantoor uit

Want nee, het professionele leven stopt niet tijdens de zomer. Het bewijs: sommige netwerken blijven zelfs draaien.

“We ontmoeten elkaar elke maand, zelfs in de zomer”, bevestigt Franck Fiszel, executive coach en oprichter van de club Cap Avenir-netwerk. “Als je lid bent van een netwerk dat in de zomer samenkomt, is het verleidelijk om daar niet heen te gaan met het idee dat er niemand is. Het is een vergissing. Integendeel, omdat er minder mensen zijn, krijg je soms meer resultaten, meer ontspannen en meer in een goed humeur. »

>> lees ook : Waarom zouden leidinggevenden altijd netwerkinterviews moeten accepteren?

Nodig je contacten uit op kantoor

Heeft een klant nog nooit de gelegenheid gehad om uw werkplek te bezoeken? Dit is het moment om hem uit te nodigen.

“Kantoren die stiller zijn en een “vakantie”sfeer hebben, zijn vaak meer bevorderlijk voor discussie”, zegt Marie-Alice Boyé. Dus het is het niet waard om terug te duwen a priori uw vergaderingen aan het begin van het schooljaar: wetende dat managers hun vakantie steeds vaker verdelen, zijn ze vaak een groot deel van de zomerperiode aanwezig.

Een idee ? Verwissel traditionele gebakjes voor ijs, om op de hoogte te blijven.

Netwerken op vakantie

“Alle gelegenheden zijn goed, zowel in Parijs als elders”, vat Franck Fiszel samen die soms actief wordt… op vakantie.

“We zijn nooit, waar dan ook, veilig voor een interessante ontmoeting”, grapt hij. Het duurt natuurlijk een beetje kom uit je comfortzone om zijn buurman te benaderen, maar ik heb al netwerk op het strand. Soms ontdekken we gemeenschappelijke kennis of vergelijkbare professionele interesses. »

“Het netwerk is bovenal een gemoedstoestand en een natuurlijk plezier in het ontmoeten van mensen, concludeert Barbara Nativel. Er is geen verkeerde tijd of verkeerde plaats zolang je jezelf niet forceert. Maar het moet een uitwisseling blijven, want als je opportunistisch bent, voel je het. Idealiter kunnen we wissel visitekaartjes uit en spreek af aan het begin van het schooljaar. Een pauze nemen is tenslotte ook goed!