Je salarisverwachtingen verlagen voor je droombaan, goed idee?

Loon

Het is een vraag die hem aanspreekt. Zou ze ermee instemmen haar baan op te zeggen voor een minder goed betaalde baan, maar dichter bij haar ambities? Op een dag deed Marion de La Forest Divonne het. “Toch had ik op papier een benijdenswaardige situatie”, herinnert ze zich. Nadat ze marketing heeft gestudeerd, wordt ze salesmanager voor een confectiemerk. » Auteur van het boek Je professionele leven opnieuw uitvinden… als je er net mee begonnen bent (red. Eyrolles), keert ze snel terug naar haar ondervraging. “Het was niet bepaald de positie die ik in gedachten had tijdens mijn studie en ik had een klein stemmetje dat me vertelde dat ik van iets anders droomde. » Waar ze van droomt is meer menselijk contact, zingeving en autonomie. Tegenwoordig is ze trainer en consultant in een coachingbedrijf. Niets te zien. “Het salaris ook wanneer je een nieuw pad inslaat, glimlacht ze. Maar ik was zoveel meer voldaan en in harmonie met mezelf dat ik er geen spijt van had. »

Lees ook : Hoe beantwoordt u de vraag over uw salarisverwachtingen?

18-34-jarigen klaar om de sprong te wagen, maar niet alleen…

Een baan opzeggen om minder te verdienen maar beter te leven, is dat echt redelijk? Dit is in ieder geval de stap die veel medewerkers op papier zouden kunnen zetten. In een recent onderzoek van Robert Half zegt een op de drie Fransen dat ze bereid zijn een lager salaris te accepteren om de baan van hun dromen te krijgen. In detail, als 60% van de ondervraagden (en gelukkig) gelooft dat ze de baan hebben die ze altijd al hebben willen uitoefenen, dan erkent 40% van de ondervraagden enige desillusie. Maar niet iedereen heeft het vinden van een baan met meer voldoening opgegeven: 34% van de ondervraagde werknemers zegt bereid te zijn een lager salaris te accepteren om de ideale baan te kunnen doen.

Het is niet verwonderlijk dat dit meerderheid in de leeftijdsgroep 18-34 jaar en woonachtig in Île-de-France. “Ik kom zelf van deze generatie, getuigt Cédric Jourdan, intrapreneur en projectmanager bij Groupama. Millennials, en ik zie het ook bij mijn vrienden, hebben een nieuwe relatie met het bedrijfsleven. “Hij citeert gemakkelijk een zin die onlangs op een forum is gelezen en die hij leuk vond: “Mijn grootmoeder werkte om te eten, mijn moeder om zichzelf te bevrijden, ik zal het zijn om te genieten”. De medewerkers hebben nodig om betekenis te vinden en het salaris is niet alles. Maar dit kader stelt ook vast dat de beweging zich uitstrekt tot andere generaties. “Ik zie ook veertigers die naar hetzelfde verlangen. De millennials waren de eersten die deze zoektocht naar zingeving claimden, maar sindsdien zijn ze alle generaties met hen begonnen…” Een recente studie van de firma Robert Walters bevestigt deze trend: de eerste motivatie om vandaag van baan te veranderen is de interesse van de functie (70%), de tweede is de balans tussen privé- en beroepsleven (56%). Op papier zou het beloningscriterium pas op de vijfde plaats komen, achter de kwaliteit van het management en de sfeer en omgeving van het bedrijf..

Om die droombaan te vinden, vergeet niet je cv te plaatsen in onze cv-database die door meer dan 15.000 recruiters wordt gebruikt!

Salaris in het licht van de talentenoorlog

Robert Walters heeft werkgevers gewaarschuwd dat salaris alleen niet de meest gewilde kandidaten zal aantrekken: deze profielen worden inderdaad in toenemende mate gemotiveerd door de balans tussen werk en privéleven, loopbaanontwikkeling en flexibiliteit bij het organiseren van hun werk. Het zou echter voorbarig zijn om te concluderen dat geld er niet toe doet. “Kandidaten, vooral in Île-de-France, hebben nog steeds financiële behoeften. En als ze een lager salaris accepteren, moeten ze elders een echte compensatie vinden in de omgeving en de kwaliteit van de functie. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het aanvaarden van een minder goedbetaalde functie sommige ambities niet in de weg staat. “Ik ben van baan veranderd voor een minder goed betaalde baan, maar wel een die me meer interesseert, bekent Marion de La Forest Divonne. Tegelijkertijd, ik heb wanneerzelfs met het idee om op een dag iets meer te verdienen dan vandaag. Ik streef er helemaal niet naar om minder te verdienen. Veel van ons tijdelijk ons ​​financieel comfort opofferen. Volgens een recent onderzoek van het Department of Economics van de University of Warwick, UK, verhoogt werkgeluk immers de productiviteit met bijna 12%. Wel een verhoging waard, toch?