Thuiswerken: effectieve tools

Vooruitgang op het werk

Rust jezelf uit met “basis” uitrusting voor telewerken

Telewerken betekent via beveiligd netwerk).

Rust jezelf uit met communicatiemiddelen om te telewerken

De hele uitdaging van telewerken is om: lukt het om op afstand goed te communiceren. Thuiswerken mag geen teken van isolement zijn, integendeel. Communicatie met collega’s en manager is essentieel. Wat zijn de beste samenwerkings- en communicatietools om rustig te telewerken?

Telewerken met je professionele mailbox

De professionele mailbox is DE belangrijkste tool voor goed telewerken. Je zakelijke e-mailadres is aanspreekpunt met het bedrijf, klanten maar ook potentiële dienstverleners. Het dient ook als kalender, om uw professionele afspraken vast te leggen. Maar het kan niet uw enige communicatiemiddel zijn, want binnen een paar uur riskeert u verzadiging.

Werk op afstand met Slack

Om de communicatie tussen medewerkers die op afstand werken te verbeteren, biedt Slack deinstant messages versturen, maar niet alleen. Het stelt u ook in staat om privégroepen van werknemers te creëren en documenten tussen gebruikers te delen. Slack is erg handig voor het verspreiden van algemene schriftelijke informatie aan meerdere mensen. Deze tool dient als uw interne berichtenservice.

Het kleine extraatje : Slack helpt bij het ontstoppen van uw professionele mailbox.

Op afstand werken met de Google office suite

Om te telewerken blijft een must de Google office suite. Je vindt er met name Hangouts, de berichtentool. Maar ook Google MEET voor vergaderingen, twee of meer, via videoconferentie.

Op afstand werken met Jira

Jira is een multifunctionele ticketingtool die: faciliteert projectbeheer op afstand (als u bijvoorbeeld in “projectmodus” werkt) door te helpen bij het bewaken van de taken die door de teams worden uitgevoerd, door blokkades op te sporen (bijvoorbeeld bugs) en door informatie te delen tussen verschillende medewerkers.

Rust uzelf uit met tools voor het delen van documenten

Om telewerken effectief te maken, is het andere essentiële punt het delen van documenten met meerdere mensen. Tools maken het gemakkelijk om één of meerdere bestanden te delen met collega’s.

Telewerken met Google Drive

Met Google Drive kunt u: 15 GB gratis opslaan op een opslagruimte toegankelijk vanaf elke computer, tablet of smartphone. Bestanden die zijn opgeslagen in Drive blijven volledig privé, tenzij u besluit ze te delen met uw collega’s. U kunt ze uitnodigen om uw bestanden te bekijken, te becommentariëren of te wijzigen.

Telewerken met DropBox

Dropbox staat gratis toe (tot 2 GB aan ruimte) bewaar al uw bestanden op één plek in een veilige ruimte. Je hebt er toegang toe vanaf je computer, smartphone of tablet. Alle wijzigingen die u aanbrengt, worden gesynchroniseerd met uw account. U kunt dan op uw gemak beslissen of u ze wilt delen.

Telewerken met Wetransfer

Wetransfer werkt op hetzelfde model als de twee bovenstaande tools. Het laat degrote bestanden verzendengratis tot 2 GB aan data, naar de ontvangers van uw keuze.

Het minste: het delen van bestanden heeft een beperkte duur van 2 weken, voor de gratis versie.

Noteren : voor meer ruimte bieden deze verschillende tools betaalde extensies.

Rust uzelf uit met hulpmiddelen om uw werkorganisatie te delen

Telewerken met maandag

maandag is een online gedeelde planningstool. Het biedt flexibiliteit en bijna realtime projectvoortgangsbeheer. Een test is enkele weken gratis. Daarna mogelijkheid om een ​​betalend abonnement te nemen op basis van het aantal gewenste gebruikers. De tarieven zijn vrij laag (tussen de 39 en 79 euro per maand) en de verschillende opties voor gebruikers maken het mogelijk om de kosten te beperken. Het voordeel voor de manager is dat hij meerdere “vervolgtabellen” kan creëren en er verschillende leden aan kan toewijzen naargelang de betrokken projecten en teams.

Het pluspunt: deze tool is visueel en gemakkelijk te gebruiken. Hiermee kunt u uw eigen dashboard maken om snel de algemene voortgang van de projecten van de verschillende teams te zien.

Thuiswerken met Trello

Projectorganisator, Trello stelt je in staat om: effectiever omgaan met groepswerk. Hiermee kunt u de verschillende uit te voeren taken in kolommen plaatsen, op het Kanban-model. Als organisatie niet je sterke punt is, zal deze applicatie je beste vriend worden en zal je je tijd niet verspillen.