Ted Talks: 5 video’s om deze zomer te bekijken om de oplossing te vinden voor je professionele problemen

Vooruitgang op het werk

Voor medewerkers zonder motivatie

Shawn Achor: het gelukkige geheim van een betere baan

TEDxBloomington – mei 2011

Shawn Achor, onderzoeker gespecialiseerd in geluk, legt uit hoe de manier waarop we onze omgeving waarnemen, ons geluksniveau beïnvloedt. Voor degenen die er al over nadenken om weer aan het werk te gaan, omdat alles niet van een leien dakje gaat: het kan je relativeren. Hij slaagt erin ons te laten zien dat als je het glas halfvol ziet, het nog gemakkelijker wordt om het met goede dingen te vullen. Hij eindigt met enkele tips om zijn hersenen te trainen om het leven, en het professionele leven in het bijzonder, van de positieve kant te zien.

Om een ​​reconversie aan te durven gaan

Daniele Henkel: Je angsten, je keuzes, je leven

TEDxMontreal –2015

In deze talk wil Daniele Henkel laten zien dat we op alle gebieden van het leven onze eigen keuzes kunnen maken. Als zijn toespraak niet wetenschappelijk onderbouwd is, zou het inspirerend moeten zijn, vooral voor mensen die verlamd zijn door angst. Ze legt uit hoe ze zelf, bij het maken van moeilijke keuzes, haar bang maakte voor haar ‘beste vriend en de sleutel tot overleven’. Dertien minuten om degenen die van rijstrook willen wisselen maar de sprong niet durven te wagen, een boost te geven.

Voor leiders die op zoek zijn naar een organisatorische revolutie

Yves Morieux: 6 regels om steeds complexer werk te vereenvoudigen

TED BCG San Francisco – oktober 2013

In deze talk nodigt Yves Morieux, directeur van een adviesbureau voor bedrijfsorganisatie, bedrijfsleiders uit om de complexiteit van bureaucratie te overwinnen. Hij legt uit dat het geen zin heeft om te vertrouwen op een te rigide structuur, en dat men niet te veel moet vertrouwen op geluk en goede relaties tussen collega’s om alle problemen op te lossen. Het biedt 6 eenvoudige regels, gemakkelijk te begrijpen, maar die een ingrijpende reorganisatie in het bedrijf vereisen, zodat alle werknemers eindelijk productief kunnen zijn. Het is een beetje zijn wonderrecept tegen actief ontkoppelde medewerkers.

Voor managers die hun kennis willen doorgeven

Clarence Thiery: Een goed diagram is beter dan een lange toespraak

TEDxINSA – februari 2012

Clarence Thiery heeft zijn pedagogische ondersteuningsdoos gemaakt. In haar toespraak geeft ze sleutels om kennis over te dragen. Sleutels die zowel nuttig kunnen zijn voor een leraar als voor een manager die zijn teams wil ontwikkelen, of zelfs voor trainers in bedrijven. Zijn leidmotief: een diagram is meer waard dan een lang betoog. Waarom ? Omdat elk mens beide delen van de hersenen tegelijkertijd nodig heeft. En dat wanneer een concept wordt geassocieerd met een beeld of een gevoel, het veel gemakkelijker wordt onthouden. Aan het einde van haar uitleg geeft de jonge vrouw voorbeelden van tools om geweldige presentaties te maken. U hoeft alleen maar aan de slag te gaan!

Voor degenen die niet weten hoe ze moeten evolueren in hun werk

Juliette Tournand: Strategie van welwillendheid

TEDx Rennes – februari 2012

“Strategische welwillendheid is winstgevend”, verzekert Juliette Tournand. Deze coach van bedrijfsleiders en teams is erin geslaagd de balans te vinden tussen het respecteren van het kader en het verlaten van het kader. In deze toespraak brengt ze over wat ze in de loop der jaren heeft geleerd: de sleutel tot succes in de wereld van werk is aardig zijn voor jezelf en anderen. Maar dat is duidelijk niet genoeg. Bekijk de video om alle fijne kneepjes van het systeem te begrijpen dat ze de welwillendheidsstrategie noemde, die net zo nuttig voor je kan zijn op kantoor als tijdens de volgende vakantie en de traditionele familieconflicten.