Interimwerk: welk belang voor leidinggevenden?

Vooruitgang op het werk

Omdat er steeds meer missiekeuzes zijn

Voor Alain Mlanao, het is een ervaring om te proberen, bij voorkeur na een lange periode in een bedrijf. “Sommige kandidaten, bijvoorbeeld leidinggevenden in boekhouding of financiën, zullen het voordeel hebben van een breed aanbod als ze zich inschrijven bij een gespecialiseerd uitzendbureau, verzekert de algemeen directeur van Walters People. Over het algemeen ontvangt een kandidaat drie gelijktijdige aanbiedingen. “Tijdelijk werk wordt niet langer noodzakelijkerwijs geassocieerd met het idee van onzekerheid”, voegt Coralie Foucher, regiomanager bij Hays, toe. Deze profielen worden zeer gewaardeerd door werkgevers omdat ze zeer snel inzetbaar zijn. »

>> Lees ook: in welke gevallen kan een interim contract worden omgezet in een contract voor onbepaalde tijd?

Omdat het zeer winstgevend kan zijn

Karine Doukhan, directeur bij Robert Half Management Resources, zegt daarover grif dat ze een niche vertegenwoordigt in de interim-executive. Haar missie: bedrijven voorzien van experts – tussen 8 en 25 jaar ervaring – voor vervangingsopdrachten of projectopvolging. “Dit wordt ook wel interim-management genoemd, maar het is duidelijk interim. En voor deze profielen is het een echte keuze en zeer lucratief. “Waarom jezelf ervan beroven? Volgens een recent onderzoek van Delville Management, HRD- en CFO-profielen zouden het meest gewild zijn, met name in de industrie, diensten, IT en gezondheid. En kan tussen de 900 en 1.200 euro per missiedag claimen. Senior executives worden niet vergeten: profielen met general manager ervaring kunnen aanspraak maken op meer dan 1.500 euro per dag, om nog maar te zwijgen van een eventuele winstdeling…

>> Lees ook: hoe word je interim manager

Omdat we een netwerk creëren

Of je nu besluit je er volledig voor in te zetten of deze ervaring gebruikt om een ​​vast contract te vinden, de interim is goed voor het netwerk. ” Niet alleen deze profielen zullen ervaringen vermenigvuldigen, maar ze zullen ook links creëren en interessante contacten leggen in een samenleving, merkt Coralie Foucher op. Deze contacten kunnen leiden tot andere contracten elders, of zelfs tot een jobaanbieding. Als we kijken naar het belang van het netwerk in een carrière, is het niet te verwaarlozen. Als je tijdens een tijdelijke werkopdracht een goede herinnering achterlaat, loont dat altijd. »

Omdat het een manier van werken (en leven) is

Maar deze vacatures, de kaderleden die de interim hebben geproefd, willen ze niet altijd. “Er zijn kandidaten die een paar opdrachten aannemen om hun expertise in een bedrijf in te brengen en te ontwikkelen, en vervolgens een stabieler contract van onbepaalde duur aannemen zodra hun opdracht voorbij is”, merkt Karine Doukhan op. Maar ook een tweede categorie besluit er carrière van te maken en wil niets meer horen van een vast contract. “Ik heb ook medewerkers die er soms al tien jaar zitten”, vult Coralie Foucher aan. Ze hebben helemaal geen zin in een vast contract omdat ze vaak nog andere projecten ernaast hebben. Soms zijn het bijvoorbeeld mannen of vrouwen die met hun gezin op zomervakantie willen. Over het algemeen is het een manier om je werk anders te organiseren en flexibiliteit te creëren. »