-studie: welke impact heeft opsluiting op arbeidsverhoudingen?

Vooruitgang op het werk

Meer dan een relatie op afstand, toont deze studie aan dat managers een echte hechte relatie met hun medewerkers proberen op te bouwen via regelmatige telefoontjes voor 92% van hen en het organiseren van meerdere teampunten per week voor 48%.
Het prioritaire doel is om informatie zo goed mogelijk te delen, een element dat door 48% van de managers wordt aangeduid als de grootste moeilijkheid waarmee ze sinds het begin van de opsluiting zijn geconfronteerd. 76% van hen heeft zelfs in hun best practices geïntegreerd dat ze ervoor moeten zorgen dat hun teams toegang hebben tot alle benodigde informatie.

Op menselijk vlak lijkt opsluiting ondanks een moeilijke context enerzijds relatief goed te worden ervaren door managers die zeggen rustig te leven en door medewerkers die begripvol en positief zijn.
Naast een impact op de organisatie van het werk, zei 63% van de managers dat deze uitzonderlijke situatie een impact heeft op hun relaties met hun werknemers. En paradoxaal genoeg bevestigt 67% zelfs dat ze nog nooit zoveel hebben geleerd over de persoonlijkheden van hun collega’s als sinds het begin van deze opsluiting.

**vragenlijst online afgenomen bij opt-in databases van 23 maart tot 24 849 respondenten