Coronavirus: hoe het moreel van uw besloten team een ​​boost te geven?

Vooruitgang op het werk

Of je team nu thuiswerkt, met betaald verlof, werktijdverkorting of Corona-werkonderbreking voor thuiskinderopvang, het is belangrijk om er een link mee te onderhouden. Uw rol als manager is cruciaal in deze uitzonderlijke situatie, aangezien u uw team op het hoogste niveau moet houden, om een ​​motiverende werkomgeving te creëren voor degenen die nog actief zijn en, voor de anderen, om goede relaties te onderhouden op een om gemotiveerd en efficiënt te blijven wanneer de activiteit wordt hervat.

Blijf op de hoogte van je team tijdens de opsluiting

Fysiek ver verwijderd van uw team mag uw management niet stoppen, integendeel, het moet worden versterkt zodat de band en de goede dynamiek die zich in uw team had gevestigd niet verbroken worden. Het luisteren dat u met uw team moet hebben wanneer u op afstand leiding geeft, moet worden versterkt.

Hoe blijf je in contact met je team tijdens de opsluiting veroorzaakt door de Coronavirus-epidemie? In het bijzonder kunt u met elk reguliere en visuele teampunten en individuele punten organiseren. Het idee is om aangename teamrituelen op te zetten. Hiervoor staan ​​meerdere tools tot je beschikking en zijn er meerdere formaten mogelijk.

De hulpmiddelen om tijdens de coronavirusepidemie in contact te blijven met uw besloten team

  • De telefoon
  • Facetime
  • Google Meet
  • slappe

De formaten die de voorkeur hebben tijdens de coronavirusepidemie om in contact te blijven met uw besloten team

  • De meer formele teamvergadering met een “agenda”
  • Eén-op-één met een lid van het team om informeel nieuws op te nemen
  • Virtuele koffie of aperitief

Ons advies : voor leden van uw team die tijdelijk werken of met ziekteverlof zijn, kunt u hen deze visuele punten aanbieden of hen gewoon een bericht op hun mobiel sturen om van hen te horen.

Communiceer openhartig met uw besloten team tijdens het Coronavirus

In deze uitzonderlijke tijd van een wereldwijde pandemie is communicatie – en vooral goede communicatie – van bijzonder belang. Het stelt je in staat om een ​​sterke band te behouden met je fysiek verre team, maar ook om allerlei roddels te vermijden die in het bedrijf zouden kunnen circuleren. We raden u aan om openhartig met uw team te communiceren over alle werkgerelateerde zaken. In realtime, telefonisch, per e-mail of tijdens uw visuele teamvergaderingen informeren over de voortgang van commerciële, ontwikkelings- of operationele strategieën in het bedrijf. Valse geruchten beïnvloeden het moreel van de troepen.

Ons advies : neem het voortouw en wees, voor zover mogelijk, responsief en transparant.

Als opsluiting niet rijmt met vervulling, cultiveer dan optimisme in het team

Covid-19, Coronavirus, pandemie, epidemie, opsluiting, bewijs van beroepsreizen, gedeeltelijke werkloosheid… Deze termen zijn bijzonder angstaanjagend geworden en ontwikkelen een zekere staat van legitieme stress bij het individu, en de leden van uw team kunnen het meer voelen of minder, minder intens, afhankelijk van hun persoonlijkheid. Als manager kan/moet je proberen het moreel van je naaste medewerkers op te vijzelen en optimisme te kweken, uiteraard met de middelen die voorhanden zijn. Het internet staat momenteel vol met grappige memes, deel ze gerust. Je kunt ook ideeën voor kookrecepten, sites voor het beoefenen van een sport of ideeën voor series op Netflix communiceren.

Ons advies : als je in een meer professionele managementomgeving wilt blijven, kun je ook voorstellen dat je teamleden gratis trainen tijdens de opsluitingsperiode. Veel sites bieden momenteel trainingen aan. Iets om de strikken van uw medewerkers op scherp te zetten.

Om het moreel van uw team dat tijdens het Coronavirus opgesloten zit een boost te geven, spreekt u uw dankbaarheid uit

Weten hoe je je dankbaarheid op het werk kunt uiten, als manager van je team, is een goede manier om het moreel van je troepen een boost te geven in deze sombere en angstwekkende periode. Als manager ben je de woordvoerder van het bedrijf. Beknibbel niet op lof, onderscheidingen en bonussen voor prestaties die zijn behaald tijdens de uitbraak van het Coronavirus. Individualiseer deze gebaren van herkenning en wacht niet te lang met het teruggeven ervan na een individueel of teamsucces. Gefeliciteerd motiveren in het werk. En het is nog beter als het van de manager komt.