Stakingsactie: Mag je slapen op je werkplek?

Nieuws

In feite, ja. Slapen op kantoor is heel goed mogelijk. “Alles wat niet wettelijk verboden is, is toegestaan. En daar, de arbeidswet geeft geen enkel verbod op het onderwerp”legt Laurent Parras uit, een Parijse advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Werken en slapen op het werk kan, aangezien het niet verboden is.

Om dingen goed te doen, u moet dit natuurlijk wel aan uw werkgever doorgeven. Laatstgenoemde is echter niet verplicht om u te voorzien van een matras, slaapzak of kruik. Het is aan jou om een ​​dutje te doen op het werk, in slaap te vallen op je bureau, in de slaapruimte, in de kantine of op de banken van de open ruimte… Kortom, om een ​​gezellig nest te creëren.

En voor maaltijden?

Voor diner en ontbijt de volgende dag is het ook aan jou. “De werknemer kan de betaling van deze maaltijden vragen aan zijn werkgever, die kan accepteren of weigeren. Wettelijk is niets verplicht. Het draait allemaal om onderhandelen.” hij voegt toe. Anders kan je wellicht rekenen op de ochtendchouquettes van je collega’s.

schoon houden

Vraag aan de sanitaire kant, als uw bedrijf er een heeft, toestemming om de douche te gebruiken. Of aan de sportvereniging in het algemeen beheerd door de CSE, de machtiging om die van de kleedkamers te gebruiken. Anders kun je voor de ochtendspits altijd de wastafels in de wasruimte hurken voor een kattenwasbeurt.

Wat als er een ongeluk gebeurt?

Stel je voor: je staat midden in de nacht op, het is donker en je struikelt over een stuk karton in de open ruimte om uiteindelijk door de gang te glijden. Resultaat: een gebroken arm. Arbeidsongeval of niet? “Wordt beschouwd als een arbeidsongeval, het ongeval dat zich voordoet door of ter gelegenheid van het werk. Slapen is geen werk. Daarom zou deze gebeurtenis als een niet-professioneel ongeval worden beschouwd ”, besluit meester Laurent Parras.

Dus nog zin in een nachtje werken?

Eerste publicatie: 5/12/2019