Solliciteren bij je ex-werkgever: goed of slecht idee?

Vooruitgang op het werk

Geef de redenen voor deze omkering toe

Is het uit gehechtheid aan het bedrijf? Aan sommige van zijn leiders? Om op avontuur te gaan? Omdat we een gouden brug voor je maken voor deze terugkeer? Omdat je laatste ervaring tot een einde komt? ” Al deze motivaties zijn legitiem, op voorwaarde dat u zich er volledig van bewust bent. “Samenvatting Thierry Chavel, executive coach. Wat de reden(en) ook is voor deze nieuwe wens om te solliciteren, je moet je toespraak op de markt brengen. “De anderen, degenen die nog in functie zijn, zullen op zoek gaan naar de fout. Als het ergens anders slecht ging, zeg dan gewoon “het werkte niet voor mij, ik ben blij dat ik terug ben”. Als iemand je kwam ophalen, zeg dan bijvoorbeeld: “Ik ben blij om terug te zijn. Ze hebben me een aanbod gedaan, dat is vleiend”. Houd het altijd kort, rustig en sereen. Je houding vanaf de eerste dagen zal op de lange termijn het verschil maken “, benadrukt Ariane Aubart, coach.

Vergeet de geest van wraak

Op basis van je andere ervaringen elders, zou je in de verleiding kunnen komen om het leven aan hen uit te leggen, denkend: “Je gaat zien wat je gaat zien. Ik zal je laten zien hoe je nu moet werken”. Fout, grote fout. Wees in plaats daarvan nederig. Luister, observeer en wen weer aan het bedrijf door je vooroordelen over mensen vergeten. “We zijn nooit veilig voor goede verrassingen”, zegt Thierry Chavel.

Herhaal niet exact dezelfde taak

Het risico bestaat dat u de indruk krijgt achteruit te trappen, achteruit te gaan. Dus als uw functie niet fundamenteel verandert, vraag dan om op een andere site te oefenen. Voeg nieuwe missies toe aan je boog, beheer een uitgebreid en/of ander team. Focus op specifieke gevallen. “Als je terugkomt met de fantasie om de voorbije gouden eeuw te herontdekken en de illusie om dezelfde ervaring opnieuw te beleven, hoe moeilijker de val zal zijn. Inderdaad, tijdens uw afwezigheid is de doos geëvolueerd en waarschijnlijk gegroeid. En jij ook ”, benadrukt Thierry Chavel. Zet jezelf in de herontdekkingsmodus.

Kijk naar de toekomst

De onophoudelijke verwijzingen naar het verleden van het genre “toen” zijn te vermijden. Kijk vooruit en praat over toekomstige projecten en wat u nu kunt toevoegen aan het bedrijf, uw collega’s en medewerkers. U kunt echter nog steeds profiteren van uw goede kennis van de waarden van het bedrijf om uw nieuwe cijfers sneller aan te nemen.

Zet in de praktijk de voor- en nadelen van deze comeback op een rijtje en geef elk criterium een ​​score van 1 tot 10. Deze kwalitatieve beoordeling moet u in staat stellen om te kiezen of u terug wilt gaan…of niet”, besluit Ariane Aubart.

>>Twijfel je over je beslissing? Maak een e-mailwaarschuwing aan om de vacatures te ontvangen die u interesseren