Sollicitatiegesprek: hoe maak je aantekeningen en waarom?

Zoek werk

de voorrondes

Op een blanco pagina van een blok, notitieboekje of notitieboekje heeft u eerder de datum van het gesprek, de naam van het bedrijf en de achternaam, voornaam en titel van uw gesprekspartner ingevuld. Zo ben je klaar voor het gesprek.

De woorden van het bericht

Wanneer de recruiter de in te vullen functie en het bedrijf presenteert, is het tijd om zijn pen op te warmen. We noteren de belangrijkste kenmerken van de functie, de vereiste vaardigheden, de functietitels van de hiërarchie, de sleutelfiguren… Dit alles, in de vorm van trefwoorden, het is niet nodig om een ​​roman te schrijven.

De antwoorden op uw vragen

Het opschrijven van de antwoorden op de vragen die u stelt, is een respectvolle plicht jegens uw gesprekspartner.. Als de vraag relevant is, is het antwoord dat ook”, zegt Fabrice Touzet, auteur van de blog. decrochetonjob.

Je eerste antwoorden

Als de recruiter aangeeft dat hij op zoek is naar een betrokken, dynamische medewerker, zeer goed in het Engels. “Schrijf deze drie trefwoorden op en laat er 2 of 3 regels tussen. En geef daar per trefwoord aan hoe je deze vaardigheden concreet realiseert. Specificeer bijvoorbeeld onder de term “Engels” “2 jaar samenwerking met de internationale vestiging van het hoofdkantoor, of uw TOEIC-score”, illustreert Fabrice Touzet. Deze aantekeningen zullen worden gebruikt om uw conclusie aan het einde van het interview te ondersteunen. En je bedankmail.

De herhaling van zoekwoorden

Noteer in de kantlijn het aantal keren dat een woord wordt aangehaald. “Als een karaktereigenschap, software etc. meer dan 5 keer genoemd wordt, is de kans groot dat de recruiter op dit onderwerp op je zit te wachten. Met dit systeem kun je dus anticiperen”, waarschuwt hij. Om u te helpen dingen duidelijker te zien, onderstreep of schrijf groter de termen die voor u erg belangrijk lijken. Net als in een wolk van tags heb je een synthetisch beeld van het interview.

Tablet of geen tablet?

Over dit onderwerp verschillen de meningen. Voor Fabrice Touzet laten we zijn smartphone en bedrijf in de kast. ” Schermen creëren afstand tussen jou en je gesprekspartner. Als je naar het numerieke toetsenbord kijkt, verlies je het oogcontact ermee. Een mooi notitieboekje en een pen lijken me meer op zijn plaats”, beveelt hij aan. De mening van Evelyne Catherineau, directeur van de afdeling loopbaantransitie bij Right Management, is minder duidelijk: “Als de kandidaat aantekeningen wil maken op zijn tablet, stel ik het op prijs dat hij mij om ’toestemming’ vraagt. Anders vind ik het bijzonder ongepast’, merkt ze op. Dus, zoals we kunnen zien, is er geen universele oplossing. Tenzij je een cursieve schrijfapplicatie op je tablet of smartphone installeert.