Back to school 2022: welke arbeidsomstandigheden trekken leidinggevenden echt aan?

Nieuws

Beroepsmobiliteit: 51% van de leidinggevenden blijft liever bij hun huidige werkgever

Hernieuwde voorzichtigheid onder leidinggevenden: slechts 38% is van plan om van werkgever te veranderen, 5% is actief op zoek naar een baan, terwijleen meerderheid (51%) blijft liever op zijn plaats, wijst op de 23e Ifop–barometer die op 6 september is gepubliceerd*. Mobiliteitswensen keren terug naar het niveau van 2020, net na de eerste bevalling. We zijn verre van de fantasieën van “grote berusting”.

  • Leeftijd – Het is niet verwonderlijk dat 45% van de mensen onder de 35 jaar open blijft staan ​​voor kansen, terwijl slechts 30% van de mensen boven de 50 willen verhuizen.
  • Geslacht – Mannen (41%) zijn enthousiaster dan vrouwen (33%) over arbeidsmobiliteit
  • Schema’s – Degenen die hun schema’s exploderen (55 uur per week en meer) zijn van plan meer te vertrekken (gemiddeld 49% versus 38%)
  • Regio’s – Verlangen naar mobiliteit is het grootst in Auvergne-Rhône-ALpes (44%) en het laagst in Paca en Corsica (17%)

Mentaliteit van leidinggevenden: bezorgd over de economische situatie, maar… optimistisch voor hen

Dit is niet nieuw onder leidinggevenden: ze kunnen over het algemeen pessimistisch zijn, maar optimistisch over hun lot. Zo uiten ze grote zorgen over de daling van de koopkracht (81%), bij de oorlog in Oekraïne (77%) en, in mindere mate, voor zover mogelijk stakingen of demonstraties bij hervormingen (56%). En ondanks dit sombere economische klimaat, verklaren leidinggevenden hoog niveau van optimisme (74%) over hun professionele situatie.

Dit geldt nog sterker onder jongeren onder de 35 (87%), overheidspersoneel (81% versus 70% in de handel) en in Bretagne (82%, het record voor optimisme onder leidinggevenden).

Arbeidsomstandigheden: leidinggevenden op zoek naar vrijheid

Leidinggevenden willen vrijheid om hun tijd en werkplek te beheren

Op het gebied van arbeidsomstandigheden durven leidinggevenden hardop uit te spreken waar veel medewerkers op hopen. Voor hen, “telewerken is geen vak meer, het is een vereiste”, benadrukt Carole Ferté, studiedirecteur bij . Bovendien profiteert 82% van hen al van werken op afstand in hun bedrijf.

Wat motiveert hun verlangen om een ​​bedrijf te verlaten of zich bij een bedrijf aan te sluiten, zijn: innovaties die arbeid ‘bevrijden’ en hen in staat stellen zich meer autonoom te organiseren.

Geen tegenstrijdigheid hoor! Leidinggevenden dromen er niet van om een ​​bedrijf op te richten, noch om onafhankelijk te worden. Op de vraag “Wat is de situatie die u momenteel het beste omschrijft”, respectievelijk slechts 3% overweegt ondernemerschap en 1% verlaat de beroepsbevolking om freelancer of zelfstandig ondernemer te worden), wil de overgrote meerderheid (96%) in dienst blijven.

Volksraadpleging voor de 4-daagse week

Dus 65% van de leidinggevenden droomt ervan om in een bedrijf te werken dat zou hebben opgericht de 4-daagse week zonder loonverlies. Terwijl slechts 16% werkt in een bedrijf dat deze revolutionaire werkorganisatie inzet (of overweegt)

Flexibiliteit in tijd en werkplek

Een ander criterium dat hen in staat stelt te winnen in kwaliteit van leven: aanpassing van tijdvakken (verwacht door 52% van de respondenten, en ter plaatse of in studie in 57% van de bedrijven waar respondenten werken) en telewerken (geciteerd door 49% van de respondenten en in plaats of in studie in 82% van de gevallen).

Maar ook de verkorte vrijdagen (aangehaald door een derde van de leidinggevenden en geoefend door 35% van de bedrijven), maar gecompenseerd door langere dagen aan het begin van de week. Of de vrijheid om overal te kunnen werken (digitale nomadisme aanwezig of in studie bij de helft van de ondervraagde bedrijven, maar gevraagd door 24% van hen.

Flop van het flexkantoor en andere werkplekarrangementen

Zijn de HRD’s in de verkeerde strijd? Het lijkt erop dat de frames zijn niet erg gevoelig voor de voorstellen van bedrijven gericht op de “kantoor” -ruimte (slim kantoor, coworking, flexkantoor).