Sneller inperking: apps en websites

Vooruitgang op het werk

Doe aan sport en mediteer om de opsluiting sneller voorbij te laten gaan

Of u nu thuis werkt, werktijdverkorting heeft of een werkonderbreking door het coronavirus voor thuiskinderopvang, beperkt, de tijd gaat misschien niet erg snel voorbij. Om de dagen te doorbreken, kunt u een sport- en/of ontspanningsroutine creëren. Plan een paar minuten per dag of meerdere keren per week een tijd in voor sport en welzijn, om de opgeslagen negatieve golven te evacueren.

Er zijn veel apps om thuis aan lichaamsbeweging te doen, zoals 7 minuten training, Dagelijkse yoga of donshondeen yoga-app die gratis is tijdens de lockdown.

Er zijn tientallen toepassingen om te ontspannen, te ontstressen, angst te verminderen of meer te weten te komen over de deugden van mindfulness. Hier zijn enkele die u kunnen helpen om uw professionele opsluiting beter te leven:

Train en gok op de toekomst om insluiting sneller te laten verlopen

Beperkt, waarom zou u deze beschikbare tijd niet gebruiken om gratis op afstand te trainen? Heb je er altijd al van gedroomd om een ​​nieuwe taal te leren, meer te weten te komen over die vreemde term “SEO” of te weten hoe je moet coderen? Het is tijd om de sprong te wagen, tijdgebrek is geen excuus meer. Daarnaast is het plannen van een “trainings”-tijd in je schema voor de week een goede manier om een ​​routine, moraal te behouden, maar ook om op de lange termijn in jezelf te investeren.

Veel sites bieden internetgebruikers gratis trainingsprogramma’s tijdens de periode van opsluiting in verband met de Coronavirus-epidemie. Website LEUK MOOC bundelt de krachten met aangesloten en partnerinstellingen voor hoger onderwijs om bijvoorbeeld de duur van MOOC-sessies te verlengen en gearchiveerde cursussen te heropenen (op deze manier). FUN Mooc wordt medegefinancierd door het ministerie van Hoger Onderwijs, Onderzoek en Innovatie en aangesloten instellingen; het aanbod is gratis bij registratie. Om een ​​nieuwe taal te leren,Babbel-app biedt een maand gratis taallessen aan voor beperkte leerlingen en studenten.

Je kunt ook trainen op webinar-platforms zoals: Webikeo (in uiteenlopende vakgebieden als industrie, gezondheid of recht) of Sarbacane (toerisme, auto, onderwijs, e-commerce…).

Ga op zoek naar je volgende baan om de opsluiting sneller voorbij te laten gaan

Was u zelfs vóór de Covid-19-epidemie van plan uw baan op te zeggen? Waarom zou u niet profiteren van een rustiger schema om na te denken over uw volgende functie en, meer in het algemeen, uw professionele project? Maak de balans op van je cv: is het up-to-date met je laatste professionele ervaring? Worden jouw soft skills, de nieuwe favoriet van recruiters, daar genoemd (in een speciale sectie of in de sectie Centers of interest bijvoorbeeld)?

Ontdek onze 5 tips over dit onderwerp om je cv up-to-date te houden.

Hoewel sommige bedrijven hun wervingsproces hebben bevroren, zijn de vacatures er nog steeds. In een grote groep of in een KMO kan je de aanbiedingen raadplegen op .

Apps en sites om te koken tijdens de bevalling

Als je je culinaire ambities wilt wekken en bovendien een fan bent van “home-made”, zullen verschillende apps, websites of zelfs Instagram-accounts van geweldige chef-koks je de best mogelijke recepten geven om goede gerechten te maken en je te helpen de opsluiting beter te leven . U kunt in het bijzonder de Instagram-accounts van Jean-François Piège en Cyril Lignac of de . volgen Figaro Madame keuken om je coole receptideeën te geven.

Liefhebber van aperitieven met vrienden of familie? Apps zoals huis feest of FaceTime stelt u in staat om een ​​goed moment van gezelligheid met meerdere mensen te delen.