Slaag in je proefperiode: ontdek 5 onfeilbare tips

Vooruitgang op het werk

Succesvolle onboarding

Onboarding is de nieuwe zakelijke hobby! Je eerste uren in het bedrijf, dat wil zeggen de start van je proefperiode, worden warm begeleid zodat je je goed voelt. Je enige uitdaging op dit moment is om niet aan te duiden. Zorg voor uw aankomst en uw eerste indruk bij uw manager en uw n + 2: geen uitspattingen van kleding, een stralende glimlach en een assertieve handdruk. Vergeet nooit dat dit een fase is waarin je door iedereen wordt geobserveerd en beoordeeld. Als niemand het initiatief neemt, ga dan langs je afdeling en de ‘collateral’ collega’s met wie je moet samenwerken en stel jezelf voor. Slagen in je eerste werkdagen is essentieel.

Goed om te weten : de proeftijd is niet wettelijk opgelegd.

Respecteer een observatiefase om te slagen in je proefperiode

Als er één regel is waar je nooit van mag afwijken als je in een nieuw bedrijf komt, dan is het discretie. Discretie is DE gouden regel als het gaat om proefperiodes.

Wat moet je concreet wel en niet doen om jezelf alle kans van slagen te geven in je proefperiode?

Wat je niet moet doen:

  • Niet opscheppen.
  • Pronk niet met je kennis.
  • Vertel medewerkers die al aanwezig zijn niet dat hij het zo moet doen in plaats van zo.
  • Probeer niet bij elk gesprek betrokken te raken. Houd afstand, en enkele opmerkingen voor jezelf.
  • Doe niet alsof je super “vrienden” bent met je toekomstige collega’s als je ze nog maar een paar uur kent.

Omgekeerd, hier is wat u kunt (en zelfs zou moeten!) doen:

  • Breng het ontbijt de eerste dag mee, het eten is verenigend.
  • Beheers de 10 feiten die u over het bedrijf moet weten: het organigram, de belangrijkste concurrenten, de belangrijkste cijfers…
  • Stel nuttige zakelijke vragen aan je manager en nieuwe collega’s. Het is een teken van interesse, geen zwakte.
  • Aantekeningen maken. Denk niet dat je de eerste keer alles zult onthouden. Tijdens je proefperiode krijg je veel informatie. Als u het vergeet, zullen uw aantekeningen uw geheugen opfrissen. Dat is beter dan je kantoorbuurvrouw te laten repeteren.
  • Wees geïnteresseerd in de missies van de mensen in je team.

Opvoeren op eigen missies

Zodra je je eerste stappen in het bedrijf hebt gezet, wordt van je verwacht dat je je vaardigheden en autonomie vergroot op alle onderwerpen die verband houden met je functieomschrijving. Tijdens uw proefperiode zult u snel vertrouwd moeten raken met uw professionele omgeving, uw functies, bestanden en andere klanten. Een beetje ijver kan geen kwaad, maar zorg ervoor dat u uw kruissnelheid onder controle houdt. Het gaat er niet om dat het halverwege opraakt. Evenzo, als u de minste twijfel voelt, aarzel dan niet om een ​​interview aan te vragen om de koers recht te zetten.

Pas de cultuur van het bedrijf toe om te slagen in uw proefperiode

Formaliteiten, kleding, lunchpauze, werktijden: pas de cultuur en waarden van het bedrijf aan als je je proeftijd wilt overleven. Probeer vooral niet vanaf het begin je eigen stijl op te leggen. In plaats daarvan moet je je als een kameleon gedragen en op een natuurlijke manier opgaan. Om de kansen te vermijden, moet u dichter bij uw manager of een zorgzame collega komen en hem om de “gedragscode van het bedrijf” vragen.

Geef niet op tot het einde van de proefperiode om het te halen

Een proefperiode is lang… 4 maanden als je manager bent, een keer hernieuwbaar… dus maximaal 8 maanden. Voor een succesvolle proefperiode is het dus zaak om gedurende deze 8 maanden waakzaam te blijven… Blijf gefocust, ontspan niet.

Als alles goed gaat, is het einde van de proefperiode het officiële einde van de wervingsfase. Let op, dit is meer een stap dan een einde. Deze “eerste indruk” blijft een springplank voor de rest van je carrière binnen het bedrijf.

Ons advies : als uw werkgever besluit uw proefperiode te beëindigen, probeer dan vooral te begrijpen waarom en leer ervan. U kunt een einde-proefgesprek aanvragen om u te helpen meer te weten te komen. U moet ook weten dat als de proeftijd de werkgever in staat stelt uw vaardigheden te beoordelen, u daarmee ook kunt beoordelen of de vervulde functies bij u passen. Heeft u een fout gemaakt bij het accepteren van deze functie of voldoet deze niet aan uw verwachtingen? Of, beter, een betere kans doet zich voor? Ook u kunt de proefperiode beëindigen of besluiten deze te verlengen.