Covid-19: train gratis tijdens de bevalling

Vooruitgang op het werk

Covid-19: welke technische vaardigheden moet je gratis verwerven tijdens de opsluiting?

Ze worden “technische vaardigheden” of “harde vaardigheden” of zelfs “knowhow” genoemd (Wat zijn harde vaardigheden, zachte vaardigheden en gekke vaardigheden? Ons artikel informeert u). Dit zijn over het algemeen alle vaardigheden die je in je cv benadrukt en die ervoor zorgen dat de recruiter je wil aannemen. Profiteer van de periode van opsluiting, of u nu werktijdverkorting hebt, een werkonderbreking door het Coronavirus voor kinderopvang thuis of zelfs telewerk, om uw vaardigheden te verrijken en u alle kansen te geven om zo snel mogelijk een baan te krijgen. van het Coronavirus gestopt. Het blijft om de vaardigheden te kiezen waarop u vooruitgang wilt boeken.

Train gratis tijdens de opsluiting door te leren coderen

Hoe zit het met het profiteren van de lockdown om te leren programmeren? Er zijn veel online trainingssites over dit onderwerp.

Openklaslokalen biedt online cursussen om te programmeren met Javascript, in Swift, met HTML, CSS… Na een presentatie van de leerdoelen, de nodige vereisten, de leraar en de duur van de training, hoef je je alleen maar te registreren om te beginnen met leren!

Honderden cursussen worden ook aangeboden op Ontwikkelen.comgaande van een inleiding tot programmeren, tot 2D, 3D programmeren of game coding.

Leer gratis een vreemde taal tijdens de opsluiting

Ook hier zijn de voorstellen gevarieerd en door de opsluiting kunt u de voorstellen van de verschillende locaties ijverig volgen.

De regio Ile-de-France lanceerde in april 2019 de site QUIOZ waarmee je gratis talen kunt leren uit fragmenten uit films, tv-series, muziekvideo’s of documentaires. Nadat je je niveau in de taal van je keuze hebt geëvalueerd, kun je beginnen met je voortgang door de video’s te kiezen die overeenkomen met je doelstellingen.

Duolingo biedt oefeningen om dagelijks te oefenen om een ​​vreemde taal te leren. Er worden meer dan 35 talen aangeboden!

Leer software gebruiken

Als u volledige beheersing van een software wilt verwerven, bieden de fabrikanten volledige documenten aan, in de vorm van e-books.

Aarzel ook niet om MOOC’s te zoeken op platforms zoals Mymooc waarmee u uw vaardigheden in Word, Excel, Adobe Photoshop…

Covid-19: gratis trainen op meerdere media tijdens opsluiting

Download gratis whitepapers om te trainen tijdens de bevalling

Veel sites bundelen hun kennis in e-books, ook wel witte papieren, die meestal gratis kan worden gedownload. Deze whitepapers spelen in op een gedefinieerd probleem en stellen u daarom in staat om over een bepaald onderwerp te trainen. De gratis download is relatief, want in ruil voor het document zal de site je in de overgrote meerderheid van de gevallen om je e-mailadres vragen.

Op vindt u bijvoorbeeld whitepapers over het zoeken naar werk of de huidige periode van professionele opsluiting.

Volg gratis webinars om te trainen tijdens de bevalling

Een webinar (of webinar, voor franciseringssupporters) is een thuistrainingsseminar dat door een bedrijf op internet wordt aangeboden. Professionals delen hun kennis, hun ervaringen over een bepaald onderwerp, gedurende een periode van ongeveer een uur.

Het webinar biedt vaak de mogelijkheid om live vragen te stellen aan de trainers “Training op internet en voor iedereen toegankelijk. (Officieel advies: online cursus voor iedereen toegankelijk.) [Ce type de cours offre à chacun la possibilité d’évaluer ses connaissances et peut déboucher sur une certification (parfois payante).] ». Het bevat video’s, tekstinhoud, discussieforums en stelt u in staat uw kennis te valideren met oefeningen en certificering. Waarom niet profiteren van de opsluiting om gratis online te trainen dankzij de MOOC (Massive Open Online Course)? Certificeringen verkregen door MOOC’s hebben hun plaats in het gedeelte Training van je cv (ontdek de essentiële secties van het cv in ons speciale artikel). Sommige platforms openen hun inhoud en bieden honderden gratis online cursussen aan.

Website LEUK MOOC bundelt de krachten met aangesloten en partnerinstellingen voor hoger onderwijs om bijvoorbeeld de duur van MOOC-sessies te verlengen en gearchiveerde cursussen te heropenen (op deze manier). FUN Mooc wordt medegefinancierd door het ministerie van Hoger Onderwijs, Onderzoek en Innovatie en aangesloten instellingen; het aanbod is gratis bij registratie.

Het ministerie van Hoger Onderwijs biedt op zijn site meer dan honderd MOOC’s, over alle onderwerpen (astronomie, sociale wetenschappen, technologie, literatuur, landbouw…).

Franstalige MOOC verwijst naar het grootste deel van het online MOOC-aanbod. Tijdens deze periode van opsluiting als gevolg van het Coronavirus Covid-19 zijn bepaalde MOOC’s gewijd aan de implementatie van telewerken gratis.

Ten slotte bieden steeds meer grote universiteiten online cursussen aan. Met deze gratis cursussen kunt u profiteren van internationale cursussen. Dus grote platforms zoals Coursera Waar Edx geeft u toegang tot cursussen van Stanford, Harvard, de Sorbonne of Boston University!

Elk platform geeft op het moment van registratie de duur van de MOOC aan (in het algemeen enkele weken), het dagelijkse of wekelijkse werkschema, het vereiste niveau en de taal.