Sexy jobaanbieding –

Zoek werk

Soms is het schrijven van een advertentie als een slalomerend mijnenveld. Woorden zijn bommen die zorgvuldig geplaatst moeten worden in een subtiele dans tussen marketing en vertrouwelijkheid.

De voedselgigant zoekt een marketingdirecteur voor een van zijn divisies. Bij de opdracht wringt de verkoop- en marketingdirecteur zijn handen, niet wetend hoe hij de zaak moet omkeren tussen zijn wens om snel en goed te rekruteren en zijn wens om discreet te blijven.

“Is het niet oneerlijk om mij niet aan te stellen als marketingdirecteur? ? », Schema’s op karton op het spel.

Van daaruit zou een kettingreactie kunnen ontstaan, vergelijkbaar met het scheuren van het ruimte/tijd-continuüm op de vloer, met een algemene bevraging van ieders posities. Inderdaad, als Corinne zichzelf marketingdirecteur uitroept, welke van de twee senior productmanagers zal haar plaats innemen?

Degene die er al 10 jaar is of degene die werd aangeworven met sterke beloften van snelle ontwikkeling? En hop, een debat over discriminatie door het diploma en een ander over de valse beloften voor Jean-Pierre. En als iemand de baan van Corinne overneemt, welke van de junior productmanagers zal dan doorgroeien naar senior? De jonge moeder die terugkeert van zwangerschapsverlof of haar collega die constant overwerkt om op te vallen? En meer lange discussies over de waarde van werk en ouderschap op de werkvloer.

En Jean-Pierre, nee, heeft daar de schouders niet voor. Hij moet ook commerciële teams beheren, een budget, resultaten, en nee, de enige oplossing is de meest absolute discretie tot het einde. Dat wil zeggen, we kondigen de naam van de kandidaat en het vertrek van Bertrand aan. Ouderwets, foutloos.

Welnu, bezorgd over de mentale toestand van Jean-Pierre, stellen we een nuchtere aankondiging voor:

Multinational in de voedingsindustrie zoekt één van haar dochterondernemingen in Jourdon een…

“Bij Jourdon zijn er alleen wij en een fabrikant van glaskeramiek. Dus we kunnen net zo goed overal schreeuwen waar we rekruteren. Wees vager. »

Zo wordt het, Multinational in de voedingsindustrie is op zoek naar een van haar dochterondernemingen in Normandië een:

En daar, nogmaals, mompelt Jean-Pierre, kunnen we een kruiscontrole uitvoeren. We schrappen daarom:

Multinational is op zoek naar een van haar dochterondernemingen in Noord-Frankrijk:

“het is niet sexy als een advertentie “.

We kunnen alleen maar knikken. Wij verkopen inderdaad geen dromen!

Dus voegen we kleine magische woorden toe:

Multinational die meercijferige groei registreert (het betekent niets anders dan het doet), leider in zijn sector (zelfde), op zoek naar een van zijn dochterondernemingen in de voorhoede van innovatie, (geen commentaar), a/a.

Inderdaad, zegt Jean-Pierre, het is aantrekkelijker. Ga je gang maar blijf vooral discreet tot aan de afspraak.

En als de kandidaat ons vraagt ​​voor wie hij solliciteert, antwoorden we op een belangrijke toon: “We zullen u te zijner tijd meer details geven. “.

En de kunst van ons werk zal zijn om ze te laten willen, ondanks alles. Sommige zullen we willen, maar niet allemaal. In ieder geval niet degene die de baan krijgt. Hij zal het begrijpen.

Als hij Corinne ziet……

* Over Marie La Fragette

Marie La Fragette, 27, werkt bij een rekruteringsadviesbureau. Ze is de auteur van toneelstukken en koppensnellen » die de prijs won voor de roman Femme Actuelle.