Salaris: de makkelijkste onderhandeling in 2012?

Loon

45% van de recruiters zegt klaar te zijn om te onderhandelen over het salaris bij aanwerving

1ᵉʳ advies – ken uw waarde op de arbeidsmarkt

Hoe informatie krijgen om de “waarde” ervan op de markt te kennen? Bezoldigingsstudies uitgevoerd door wervingsbureaus (o.a. Robert Half of Hays) zijn een goede manier om een ​​duidelijk en objectief beeld van het beroep te krijgen, evenals studies uitgevoerd door beroepsverenigingen (voorbeelden: AFTE , voor Company Treasurers, IFACI voor interne audit- en controleberoepen, AFDCC voor kredietmanagers) die vaak gebaseerd zijn op statistische gegevens.

Tip 2 – weet wanneer je het onderwerp moet aansnijden

Het is eerder aan de recruiter om dat te doen. Als het onderwerp tijdens het eerste gesprek niet aan de orde komt, is het raadzaam om de details van het wervingsproces te vragen om te bepalen in welke fase dit aspect zal worden behandeld.

3ᵉ advies – lieg niet over uw vorige beloning

Vreemdgaan is onaanvaardbaar! Zo’n afspraak met de realiteit kan de ‘gewetenloze’ kandidaat definitief uit het proces verwijderen. Een ander risico: uitgesloten worden uit de pool van wervingsbureaus en dus niet meer gevraagd worden naar andere mogelijkheden.

4ᵉ advies – toon meerwaarde aan

Onbuigzaamheid is alleen gerechtvaardigd voor – zeer – behoeftige profielen. De overgrote meerderheid zal dus hun argumenten moeten voorbereiden om hun vergoeding te rechtvaardigen. Het doel van de oefening is om te redeneren zoals het bedrijf: wat is de toegevoegde waarde van de kandidaat? Is het moeilijk te vinden op de markt? Combineert de kandidaat meerdere vaardigheden, die samen het verschil maken? …

5ᵉ advies – manage je carrière

Men moet niet per se denken dat “het beste aanbod overeenkomt met de hoogste vergoeding”. Sommige kansen – minder lonend – kunnen het mogelijk maken om een ​​breder spectrum aan activiteiten te hebben, sneller vooruitgang te boeken of zelfs expertise of ervaring op te doen, waardoor ze een interessantere functie kunnen vinden die later beter wordt betaald.

Vergeet ook niet om rekening te houden met de “niet-financiële” voordelen die niet altijd belast worden en die echt het verschil kunnen maken door het leven gemakkelijker te maken (thuiswerken, flexibele uren, bedrijfswagen, smartphones, laptops) en tegelijkertijd een een beter evenwicht tussen beroepsleven en privéleven”, concludeert de specialist.

Voor verder:

Ontcijfer uw beloning