CV voor professionele omscholing: gratis sjabloon en advies

Zoek werk

Van baan veranderen betekent dat je de structuur van je cv moet herzien

Je kunt de lay-out van je oude niet behouden CV voor professionele omscholing. Identificeer de interessante elementen van uw reis en bepalen wat u kunt markeren om de relevantie van uw aanvraag te ondersteunen.

Identificeer uw sterke en zwakke punten

Werk snel de laatste versie van je oude cv bij en bestudeer het dan aan de hand van je doelstellingen voordat je begint met het opnieuw maken van je cv:

  • Definieer uw toepassingsdoel. Bedenk wat je wilt bereiken en formuleer dat. Bekijk vacatures, functietitels en maak een lijst van de vacatures waarop u gaat solliciteren. Besteed aandacht aan het type profiel waarnaar werkgevers zoeken, de zoekwoorden die regelmatig in advertenties voorkomen, enz.
  • Selecteer de ervaringen en trainingen die nuttig zijn voor uw omscholing. Dat kan een diploma zijn, om je overdraagbare of gedragsmatige vaardigheden te verbeteren, een opleiding of stage te volgen, enz. Zoek, je moet de activa vinden waarop je kunt vertrouwen.
  • Wijs dan op de minpunten van je profiel : te specifieke of niet-transversale vaardigheden, talrijke en diverse ervaringen, zwakke opleiding, ontbrekende vereisten, enz. Hiermee zal rekening moeten worden gehouden om je cv op te bouwen voor professionele omscholing en indien nodig om je opleiding af te ronden.

Hoe je cv reorganiseren voor een professionele omscholing?

In elk cv moeten de belangrijkste elementen direct zichtbaar zijn. Probeer bruggen te vinden tussen de verschillende gegevens van je carrière en zoek in je reis naar de elementen die je kunt samenstellen om een ​​zo duidelijk mogelijk profiel op te bouwen.

Kijk of je ervaringen of andere informatie kunt groeperen, om ze te benadrukken of om ze kort samen te vatten. Je kunt inderdaad solide knowhow tonen, professionele stabiliteit tonen of aantonen dat je verantwoordelijkheden hebt uitgeoefend zonder al je ervaringen in detail te beschrijven als deze geen verband houden met je nieuwe baan. Dit is net zoveel ruimte gewonnen om een ​​vaardigheidssectie of een populaire training te markeren.

Hoe presenteer je je cv voor een professionele omscholing?

er is geen CV voor professionele omscholing type, eenvoudig en gemakkelijk te maken. Het is aan jou om de meest oordeelkundige oplossing te vinden om je profiel en je aanpak te verbeteren.

Kies voor een eenvoudig en duidelijk cv

In een cv voor professionele omscholing sluiten opleiding en ervaring zelden allemaal aan bij de nieuwe beroepsrichting.

Deze cv’s zijn daarom iets vervelender voor recruiters om te bestuderen, en ze moeten zo duidelijk mogelijk worden gepresenteerd. Het beste: een simpel en mooi cv, waarin jij zorgt voor onthul gemakkelijk je sterke punten.

Ons advies : overbelaste CV of stilistische effecten vermijden we.

CV op vaardigheden of traditioneel CV voor professionele omscholing?

Moet je als onderdeel van je professionele omscholing kiezen voor een vaardigheden-cv of een traditioneel cv? Deze vraag moet worden begrepen naar wat u kunt en wilt naar voren brengen.

  • Als je studie je sterke punt isof als je een kwalificerende training hebt als onderdeel van je project, kan het traditionele cv heel geschikt zijn omdat het de training op de voorgrond plaatst.
  • Als je vaardigheden of gebieden van vaardigheden kunt identificeren die je hebt verworven uit je eerdere ervaringenkan het idee van een cv op vaardigheden interessant zijn (transversale vaardigheden en soft skills). Deze vorm van cv is zeer geschikt als je al een of meerdere nuttige ervaringen hebt opgedaan voor je omscholingstraject.omdat u hiermee uw operationele vaardigheden kunt benadrukken.

Ons advies : Vermijd het gebruik van te technische termen om over uw ervaringen uit het verleden te praten. Vertaal indien nodig ter verduidelijking en ga niet in op details.

CV voor een professionele omscholing: tips voor het ontwerpen van de haak

Het is natuurlijk niet nodig om te verbergen dat je bezig bent met een omscholingstraject. Verduidelijk uw aanpak, met een passende CV-titel en eventueel enkele zinnen die uw project uitleggen. Blijf echter beknopt: je sollicitatiebrief voor omscholing zal de informatie op het cv vervolledigen als het de aandacht van de recruiter trekt.

Welke titel moet je op je cv zetten als je een omscholing volgt?

Geef uw professionele doelstelling aan, dat wil zeggen de functie die u wilt verwerven, op dezelfde manier alsof u deze al uitoefent. Het is niet nodig om “in omscholing” te specificeren, deze informatie zal op de achtergrond verschijnen, in uw slogan.

Schrijf een korte teaser om jezelf voor te stellen

Specificeer uw voormalige professionele status, of huidige status als u in functie bent, evenals uw omscholingsproject. Wees concreet: geef aan of je een training hebt gevolgd of volgt, en zo niet, kort je presentatie in. Rechtvaardig je project niet: de cv-samenvatting voor een omscholing moet, zoals elk cv, direct ter zake komen.

Gratis CV-sjabloon voor professionele omscholing

In deze CV-template voor professionele omscholing, koos de kandidaat ervoor om bepaalde vaardigheden te benadrukken die ze tijdens haar eerdere ervaringen heeft opgedaan en die waarschijnlijk nuttig zullen blijken, evenals haar universitaire carrière. Ze vermeldt haar belangrijkste taken, maar vermeldt voor elke taak alleen de uitgevoerde hoofdtaken, ook al waren haar missies breder en gevarieerder.