Olivier Mathiot, voorzitter van Thecamp en vicevoorzitter van Frankrijk Digitale: “Stel oplossingen voor in plaats van problemen…”

Vooruitgang op het werk

Welk advies zou je managers geven om deze ongekende periode door te komen?

Het is een menselijk advies: het gaat niet alleen om zorgen over uw cashflow en uw bedrijf, maar ook om de menselijke factor, de stress, het trauma dat telewerken en soms gedeeltelijke werkloosheid kan veroorzaken, en dus het welzijn van zijn werknemers.

Wat is het beste advies dat je ouders je in het leven hebben gegeven?

Een van de beste adviezen die mijn ouders me hebben gegeven, is waarschijnlijk om het leven en je dag vanuit een positieve hoek te kunnen beschouwen door simpelweg te rituelen, bijvoorbeeld ’s avonds met het gezin, de positieve punten te delen die je hebt kunnen ontmoeten tijdens de Dag. Om dit Franse kwaad te bestrijden dat al snel bestaat uit klagen of een beetje cynisch zijn.

Een eenvoudig gebaar op kantoor om onze planeet te helpen redden?

Gewoon om te strijden tegen plastic voor eenmalig gebruik. Daarmee bedoel ik: plastic bekers bijvoorbeeld, plastic flessen. Het is niet erg ingewikkeld, rond de koffieautomaat of rond de waterfonteinen, om oplossingen te bedenken die de totale hoeveelheid plastic afval verminderen.

Welke softskills zijn nodig om met jou samen te werken?

Dus een vaardigheid die echt verplicht is, in ieder geval echt nodig om met mij te werken, is een vaardigheid die gekoppeld is aan een gemoedstoestand, namelijk die van het voorstellen van oplossingen en niet van problemen aan de manager of zijn medewerkers. Er zijn te veel mensen die met problemen aankomen en die verwachten dat de ontmoeting of de uitwisseling bijdraagt ​​aan de oplossingen terwijl het veel makkelijker is om met je eigen oplossing te komen, het is ook een geest van initiatief.

Welk advies zou je je kinderen geven als ze de arbeidsmarkt zouden betreden?

Het is een enigszins introspectieve beoordeling van hun werkelijke verlangens, omdat we allemaal een soort sociale druk om ons heen hebben die van school kan komen, die van ouders kan komen, die van familie kan komen. En heel vaak gaan we in een richting die misschien niet de richting was die we echt wilden.

Welk advies geef je mensen die bij je bedrijf willen komen werken?

Het is dat van denken dat je werkhouding in Angelsaksische zin de passie en toewijding is die je in teamwerk kunt steken, zodat we de vertrouwensrelatie tussen medewerkers kunnen bevorderen.