Nantes: een stad gedreven door industrie en hightech

Vooruitgang op het werk

Zoals de meeste grote steden laat Nantes sinds eind 2016-begin 2017 een echt herstel zien, “het grootste deel van de arbeidsmarkt bevindt zich op een half uur van het stadscentrum en in perifere gemeenten, zoals Carquefou. Het is heel goed mogelijk om in Nantes te wonen en te werken in een straal die zich uitstrekt tot Saint-Nazaire, in het zuiden en ten noorden van de Vendée met zeer fijne industrieën. Magali Segonds bevestigt: “Ik heb het geluk dat ik binnen de ringweg woon, waardoor reizen en beperkingen worden beperkt en ik mijn gezin veel diensten kan bieden. Alles is dichtbij “, verheugt Marielle Pouliquen, dochteronderneming manager bij Suez. Een omvang en toegankelijkheid die een goede kwaliteit van leven beloven, vooral in de tweede helft van een carrière, wanneer de balans tussen werk en privé een echte prioriteit is. Cultuur is een ander belangrijk aspect voor de bewoners, getuigt Marielle Pouliquen: “De huisvesting gaat vrij snel, maar over het algemeen, als ik collega’s zie aankomen, vinden ze binnen een redelijke tijd iets dat bij hen past. Tenminste degenen die uit Parijs komen en gewend zijn aan een krappe markt. Het lijkt misschien ingewikkelder voor anderen “geeft Marielle Pouliquen toe.

Lees ook >> Nantes, in de voorhoede van de Atlantische Arc

Nadelen: een redelijk gesloten markt

Een element dat nieuwkomers kan verwarren, is de gesloten kant van kansen, zoals Marielle Pouliquen opmerkt: “ Ik voelde het toen ik in 1994 aankwam, en ik denk dat het nu nog steeds zo is. Door deel te nemen aan professionele netwerken, realiseer je je dat er nogal wat mensen uit Nantes zijn, het wekt bijna de indruk dat ze een eigen netwerk hebben dat niet per se toegankelijk is voor degenen die van buiten komen. Voor adviseurs merk ik bijvoorbeeld dat het best lastig is om in de stad zaken te doen. »

Wees ook voorzichtig: net als in andere provinciesteden met weinig hoofdkantoren of grote structuren, kunnen de mogelijkheden voor professionele ontwikkeling vrij beperkt zijn, omdat er minder hoge functies zijn dan in Île-de-France, de omzet is bijna onbestaande, en de concurrentie is hevig om toegang te krijgen!

>> Al onze onroerend goed advertenties in Nantes

>> Ontdek al onze vacatures in Nantes