Effectieve uitstelgedrag op het werk is mogelijk!

Vooruitgang op het werk

Volgens een OpinionWay-studie die in maart 2018 werd gepubliceerd, gelooft 72% van de werkende mensen en studenten dat ze het werk gemiddeld 1 uur en 54 minuten per dag uitstellen. Uitstelgedrag wordt vaak geassocieerd met een gebrek aan productiviteit, wat wordt verklaard door deze vervelende gewoonte om alles uit te stellen tot morgen. Gebrek aan motivatie, methode, betekenis of werken met vage contouren: de redenen voor uitstel kunnen meerdere zijn. De gevolgen zijn vaak schadelijk voor het bedrijf: taken die op het laatste moment onder stress worden uitgevoerd, projecten die te laat worden ingediend en veel fouten bevatten.

Lees ook >> Ken jij alle trucs om uitstelgedrag tegen te gaan?

Stel uit om uw efficiëntie te verhogen

Onder de “uitstellers” zijn er verschillende categorieën, met name geïdentificeerd door de psycholoog Neil Fiore. En er is er een die bijzonder gunstig is voor de bedrijfsproductiviteit: de gelukkige uitsteller.

Ben jij een van degenen die tot het laatste moment wacht om actie te ondernemen? Geeft deze situatie je, in plaats van je te blokkeren, een adrenalinestoot? Wordt het resultaat verkregen van een formidabele efficiëntie? In deze gevallen is er geen reden om uw manier van doen te veranderen! In uw professionele dagelijkse leven leert uw uitstelmodus u om met noodsituaties om te gaan dankzij een staat van positieve stress. In een spoedsituatie ben jij de man/vrouw van de situatie. Degene die een project in recordtijd kan realiseren, met als resultaat dat de meest georganiseerde groenen.

Lees ook >> 5 tips om snel te leren werken

Stel uit om nieuwe ideeën naar boven te halen

Als je niet een van de gelukkige uitstellers bent, weet dan dat er trucs zijn om te profiteren van deze momenten van ontsnapping van de geest. Formuleer je ambities, definieer schriftelijk de projecten die je zou willen uitvoeren : zo richt je je uitstelgedrag op onderwerpen die je motiveren en die langzaamaan vorm krijgen in je hoofd.

Wanneer je in het dagelijks leven met de neus in het stuur zit, is het soms moeilijk om een ​​stapje terug te doen. Routine begint, we handelen uit gewoonte… en we verliezen de te behalen doelstellingen uit het oog. Dus uitstelgedrag kan goed zijn… Door onze geest over vaste grenzen heen te laten dwalen, ontstaan ​​er nieuwe ideeën; onze blik verbreedt. We vertragen het tempo, we doen een stap terug, we denken na over nieuwe oplossingen.

Lees ook >> Wat verspilt de tijd van managers elke dag?

Stel uit om je creativiteit de vrije loop te laten

Deze aanpak is essentieel om een ​​idee te verwezenlijken en is net zo belangrijk in een ondernemersproject als bij de lancering van een start-up. Waarom ? Want het goede idee komt niet in één keer! Na de 1ᵉʳ jet moet je hem laten groeien, hem in een hoek laten staan ​​voordat je terugkomt om alle mogelijke opties te overwegen.

Uitstellen is dan een mooie kans om creativiteit…. Deze creativiteit die bedrijven zo dierbaar is, is gedwongen om te innoveren om te bestaan. Uitstelgedrag wordt dus niet zomaar getolereerd: het is een verplichte stap om een ​​goed idee alle kans van slagen te geven.

Het advies aan onverbeterlijke uitstellers: als het je lukt om je minuten van uitstel om te zetten in innovaties, heb je alles gewonnen!

Lees ook >> Uitstelgedrag: 15 tips om niet voor de gek gehouden te worden