Manager: hoe presenteer je je 2022-wensen aan je team?

Vooruitgang op het werk

1. Het beste moment om je 2022-wensen te presenteren aan je team

Het is algemeen aanvaard dat u tot het einde van de eerste maand van het jaar de tijd heeft om uw professionele wensen te presenteren. Echter, in feite, liever de eerste helft van januari om je team een ​​gelukkig nieuwjaar 2022 te wensen.

Idealiter doe je dingen persoonlijk zodra een teamlid terugkomt van vakantie en je ze voor het eerst ziet. De oefening heeft geen zin als je elke dag een medewerker ziet en je besluit hem op 28 januari een gelukkig nieuwjaar te wensen!

2. Kies het juiste medium om je wensen aan je team te presenteren

In Frankrijk blijven sommigen gehecht aan het goede oude papier en de handgeschreven wenskaart. U kunt voor deze optie kiezen als u in een zeer traditionele sector werkt en u weet dat uw medewerkers gevoelig zijn voor dit soort aandacht.

Maar om op kantoor de juiste groene gebaren te maken, de virtuele kaart en de e-mail hebben de voorkeurvooral als uw verantwoordelijke bedrijf een sterk MVO-beleid heeft.

3. Personaliseer de groeten aan je team

Naast een korte face-to-face zin, is het ideaal om je wensen voor een gelukkig nieuwjaar 2022 te presenteren, de moeite te nemen omindividuele e-mails verzenden met een woord aangepast aan elk volgens uw relaties, hun verwachtingen en wat ze hebben meegemaakt in 2021.

Maar als u geen tijd heeft, vergeet dan niet om de correspondenten in een verborgen exemplaar te plaatsen, zodat ze niet de indruk hebben op te gaan in de massa.

4. Vermijd al te persoonlijke geloften

Vermijd wensen van liefde en gezondheid, behalve, in dit tweede geval, als u weet dat een van uw medewerkers het afgelopen jaar problemen heeft gehad: niets weerhoudt u er dan van om hem op dit plan een goed herstel of een beter jaar 2021 te wensen.

Over het algemeen is het beter om vast te houden aan wensen voor succes in het professionele project, meer geschikt voor de wereld van werk.

5. Houd het klassiek

Een beetje humor wordt getolereerd, maar wees voorzichtig met de dosering. Goede smaak en een professionele toon zijn in orde, en het kan soms moeilijk zijn om te weten wat goed zal worden opgevat, vooral schriftelijk, waar lichaamstaal niet kan helpen de boodschap over te brengen. Als je twijfelt, onthoud je dan en blijf klassiek in je 2022-wensen.

6. Maak een kleine herinnering aan goede wensen in een teamvergadering

Heb je iedereen gezien? Perfect, maar voor het geval dat, aarzel niet om tijdens het eerste evenement dat het hele team samenbrengt (vergadering, lunchpauze, enz.) jaar 2022, en een uitstekende positie. Ik weet zeker dat je deze nieuwe professionele uitdaging met vlag en wimpel aangaat, want je beschikt over alle nodige vaardigheden en knowhow. Heeft u advies nodig of denkt u dat ik u op een bepaald gebied kan helpen, neem dan gerust contact met mij op. »

Voorbeeld van wensen voor een lid van uw team dat in het jaar 2022 een kind krijgt : “Al mijn beste wensen voor geluk en professioneel succes voor dit nieuwe jaar. Ik wens dat je op dezelfde weg doorgaat als het afgelopen jaar, want je hebt ons echt laten zien dat je een uitstekende medewerker bent. Bedankt voor al je investeringen in het bedrijf en ik weet zeker dat 2022 een kans voor je zal zijn om nieuwe talenten te ontwikkelen. »