Maak kennis met datawetenschappers van BNP Paribas

Vooruitgang op het werk

Hier kun je een nerd zijn en schattige kleine getailleerde overhemden dragen. Verslind de hele dag regels code en laat je haar stylen zoals Jude Law of de hertogin van Cambridge. Onwaarschijnlijke mix tussen de start-upcultuur en die van de grootste Franse bank, met zijn prachtige tapijten en liefde voor collectieve onderhandelingen. De datascientists van het Lab werken niet in een garage maar in de Millénaire 4, gloednieuw gebouw aan de oevers van het Saint-Denis-kanaal (Parijs 19ᵉ) die, zoals u in de video zult zien, niet echt een gebrek aan plafondhoogte heeft. Politiek thuiskantoor stelt hen in staat om twee dagen per week thuis te werken, wat praktisch moet zijn om open te staan ​​voor loodgieters en om Sézane-pakketten te ontvangen.

>>Vind de vacatures voor datawetenschappers van

Het is onze taak om gegevens om te zetten in goud… of zelfs diamanten. Een beeld dat de elegantie heeft toegankelijk te zijn voor technisch onervaren mensen (zoals ik) en tegelijkertijd eraan herinnert dat deze dames en heren vooral bankiers zijn. De datawetenschappers van CIB Analytics Consulting hebben toegang tot een gigantisch reservoir aan ongestructureerde gegevens (waar ze enorm blij mee lijken te zijn) die ze fijnmalen en interpreteren om er nuttige toepassingen uit te halen voor de 190.000 werknemers van de BNP Paribas-groep, zoals deze in- huis vertaalmachine ontwikkeld in samenwerking met Harvard.

Onnodig te zeggen dat je om dit werk te doen een paar aardige disciplines moet beheersen, zoals algoritmen, NLP (Natural Language Processing) en machine learning, waar ik je uitnodig om je kinderen te leiden wanneer je de duizelingwekkende behoeften op dit gebied kent door 2050. Datawetenschapper is ook door de Harvard Business Review uitgeroepen tot “de meest sexy baan van de 21e eeuw”.wat haar alleen maar bezighoudt, maar bevestigt dat deze baan waarschijnlijk meer toekomst heeft dan Spice Girl of videocassetteverhuurder.

Toen de opnames voorbij waren, lunchte ik in de kantine met mijn nieuwe vrienden. Ze aten cordon bleu zonder op hun smartphone te kijken en daar werd ik blij van. ” Moeten we bang zijn voor kunstmatige intelligentie? zei ik trillend. “Luister niet naar alle catastrofale profetieën”, lachten ze. “De wereld gaat niet instorten door AI”. Ze hebben zeker gelijk. Maar het is ongetwijfeld een beetje makkelijker om te zeggen als je aan de goede kant van de revolutie staat.

Vind Benjamin Fabre op zijn Facebook-pagina