Lorraine Kron-du Luart kabinet Eric Salmon & Partners): “Sommige kandidaten spelen de diva’s”

Nieuws

2022, een historisch jaar qua rekruteringsvolume

Hoe u het jaar 2022 kwalificeert voor Eric Salmon & Partners

Lotharingen Kron-du-Luart: 2022 was een mooie tijd. Het kantoor in Parijs beleefde zijn beste jaar sinds ons bestaan ​​en ook onze andere entiteiten zouden historische resultaten moeten boeken. Dit wordt verklaard door een bloeiende economie die in Frankrijk wordt ondersteund door een staat die er veel geld in heeft gestoken. Maar we schrokken onszelf erg aan het begin van Covid met het gevoel dat de grond onder onze voeten bezweek. En toen, vanaf september 2020, hervatte de markt met aanhoudende consumptie, bedrijven steeds minder voorzichtig. In 2022 stonden bedrijven er nog goed voor, in transformatie. Het aantal private equity deals bleef op een hoog niveau.

Hoe gaat het met de werving van leiders?

L. K-du L.: Voor hen was 2022 ook een goed jaar. Als het zoeken naar leiderschap goed gaat, is dat goed voor de leiders. Voor 2023 hebben we allemaal het gevoel dat de markt elk moment kan stoppen, gebukt onder de oorlog in Oekraïne, inflatie. Maar het is een gevoel dat we sinds september vorig jaar hebben en elke maand die voorbijgaat heeft ons tot nu toe laten zien dat dit niet het geval is.

Welke recruitmentmarkt in 2023?

Hoe ziet 2023 eruit?

L. K-du L.: Tot nu toe ziet 2023 er veelbelovend uit. Gaan we in 2023 de omzet van 2022 halen? Ik weet het niet, maar het is waarschijnlijk verstandig om dit jaar te rekenen op een daling van het activiteitsvolume met 5 tot 10% in vergelijking met 2022, zelfs als de consultingactiviteit de mogelijke daling van de rekrutering zou moeten compenseren. Sommige sectoren kunnen afwachtend zijn, zoals financiën of geavanceerde technologie. Maar andere zijn heel actief zoals de industrie, gezondheid of energie.

Kandidaten “ruiters”

Wat zijn de implicaties van deze euforische markt voor executive recruitment voor executives?

L. K-du L.: 2022 was een gunstige markt voor “aanvragers”. Er is veel vraag naar de kandidaten die een houding vertonen die dicht bij die van de diva’s ligt. We waren in staat om kandidaten te ontmoeten die niet erg toegewijd waren of zelfs maar “cavalier” in het rekruteringsproces. Sommigen ondertekenden de contracten maar kwamen niet opdagen… Ze hadden een keuze en maakten daar gebruik van. Dit heeft ook geleid tot langere zoektijden voor bedrijven.

Recruiters staan ​​open voor diversiteit

In hoeverre heeft deze overvloed aan aanbiedingen meer atypische profielen begunstigd?

L. K-du L.: We hebben niet echt enig effect gezien op de aanwerving van senioren of vrouwen. Eerlijk gezegd werden we niet geconfronteerd met gedachten of houdingen die we niet zouden moeten zien. Gelukkig dwingen onze klanten ons niet om expliciet “mainstream” kandidaten te selecteren, blank, man, jonger dan 45 jaar.

Weinig verandering in de wervingsprocessen voor executives

In hoeverre ziet u procesveranderingen bij uw klanten?

L. K-du L.: De enige echte impact is de verlenging van het wervingsproces vanwege de soms arrogante houding van kandidaten. Anders zijn de veranderingen klein. We zien bij onze klanten een honger naar MVO-kwesties. Maar dit is niets nieuws. Of de wens om teams te behouden. Maar ook hier wordt ons niet gevraagd voor de korte termijn.

Het bedrijf in enkele cijfers

270 aanwervingen in 2022

13 adviseurs in 2022 in Parijs

CA 2022: NC.

Locaties: Parijs, Brussel, Londen, Frankfurt, Genève, Milaan, Rome, Singapore en Hong Kong.

Andere standpunten over de aanwervingen in 2023