Kijk nooit neer op je collega

Zoek werk

Je hebt vast al met een sceptische houding je tafelbuur-wiskundig onderzoeker tot je zien spreken met tremolo’s in de stem van de vergelijking van zijn leven. En je zei tegen jezelf tussen bewondering en scepsis: “Ja, je zou je profiel online moeten zetten! We weten nooit… “. Toen hij zich op een dag verveelde, tijdens de lunchpauze, tussen een ham en augurk en een kleine fromage blanc met aardbeiencoulis om mee te nemen, maakte hij snel zijn profiel aan. Omdat hij dat niet nodig heeft, heeft hij niet eens zijn voornaam genoemd. Hij verwees naar zichzelf verkeerd en vergat meteen zijn profiel tijdens de vele belangrijke activiteiten van zijn dag. Sindsdien moeten de contactmails mislukken op een verouderde mailbox die alleen spam van verkoopsites en telefoontjes van headhunters bevat.

Hij is een van de weinige tientallen ingenieurs in Frankrijk die de Y678IOLP-certificering hebben behaald na een masterdiploma dat gespecialiseerd is in primaire onderlagen van schuurprocessen. Hij woont in de Loiret, bijna tegenover het portaal van uw cliënt. Hij spreekt Mandarijn.

En hij geeft geen antwoord.

En met je collega ga je regelmatig zijn profiel door om te kijken of hij er nog is, dat hij niet verdwenen is, en wissel je zuchten uit met krachtige zuchten van absurde opmerkingen zoals “Bovendien is hij promotie 98 van de ‘INSERAT. ..het beste “.

En mijn collega, die normaal gesproken geen shopaholic is, heeft me in alle ernst een list voor schooljongens gegeven om P. Duchêne te verleiden en hem ongezien te observeren.

Terwijl we heimelijk in de speeltuin kijken, hebben we een spionageprofiel gemaakt om te proberen P. Duchêne, als hij op een dag antwoordt, een professionele nonchalance te houden die topjagers waardig is. Als hij soms zijn e-mail checkt, tussen twee spams door, zal hij zien dat een zekere Sophie Dudemaine, binnenhuisarchitecte in Pas-de-Calais, haar profiel 38 keer heeft geraadpleegd in een week tijd.Het zal hem zeker schrikken, maar voor ons is het dwangmatig. We moeten kijken of P. Duchêne is verhuisd.

De klik kwam zaterdagavond in de glans van sceptische verbazing van uw gesprekspartner. Hij kon niets vinden om je vraag te beantwoorden. En ik heb er een gevonden. Maar hij antwoordt niet“.

Je bent als een dichter of een wiskundige. Verkeerd begrepen. En uw vergelijking zal zeer waarschijnlijk onvolledig blijven. Je kent zijn voornaam niet eens.

* Over Marie La Fragette

Marie La Fragette, 27, werkt bij een rekruteringsadviesbureau. Ze is de auteur van toneelstukken en koppensnellen » die de prijs won voor de roman Femme Actuelle.