Juridisch: Salarisschalen 2015

Loon

Er is veel vraag naar juridische profielen. Sinds enkele jaren nemen de aanwervingen met vaste contracten toe en de trend zou zich in 2015 moeten voortzetten, blijkt uit het salarisonderzoek van het wervingsbureau Hays dat op 9 januari exclusief door werd onthuld.

De meest gevraagde profielen

Dit jaar zullen juridische assistenten het meest gevraagd zijn. Het aantal inhurende advocaten in het contractenrecht blijft toenemen omdat ze essentieel zijn voor bedrijven. Deze zijn, vanwege de economische context, toch veel veeleisender: ze richten zich op ultragespecialiseerde profielen en duale opleidingen in recht en handel.

Beloning: meer variabele delen

De beloning van advocaten omvat steeds vaker een individueel variabel deel, dat afhankelijk is van het aantal uitgevoerde contracten of de vermindering van het aantal geschillen. Het doel: medewerkers aanmoedigen om deel te nemen aan het leven van het bedrijf. Maar ook verminderen arbeidskosten.

Bron : Onderzoek naar vergoedingen uit 2015, Hays.

NB: De hierboven weergegeven vergoeding heeft betrekking op Ile-de-France. Die beoefend in andere regio’s kunnen tot 15% lager zijn.

Methodologie : 5e editie van dit landelijke beloningsonderzoek, uitgevoerd onder een panel van 2.100 kandidaten en opdrachtgevers. De salarissen worden uitgedrukt in bruto jaarlijkse kilo-euro’s, voor Ile-de-France en houden geen rekening met variabele elementen en voordelen in natura.

Bekijk de volledige enquête (deel 1 en deel 2).