Het kader en de verwachtingen ervan: lessen die uit 2018 kunnen worden getrokken

Vooruitgang op het werk

Steeds meer leidinggevenden…

De arbeidsmarkt zal in 2018 grote veranderingen hebben ondergaan en leidinggevenden worden niet gespaard, hun status wordt aangetast door de aanstaande hervorming. Met 50% meer leidinggevenden dan twintig jaar geleden, zijn er sterke veranderingen geweest, waarbij steeds meer vrouwen deze status bereiken (40% in 2018 vergeleken met 30% in 2002).

Lees ook >> De 10 best betaalde banen in 2018

Het begrip frame is ook abstracter geworden voor de jongere generaties: “In het tijdperk van de smartphone, zelfs als je naar huis gaat, pak je het nooit helemaal op. Leidinggevenden maken zich steeds meer zorgen over het behoud van hun werk-privébalans. »

Niet zomaar een beheerder

Hij is niet langer noodzakelijkerwijs een manager, aangezien slechts één manager op twee daadwerkelijk een team leidt, meestal teams van minder dan 5 personen. Een teken van de evolutie van leidinggevenden, deze laatsten geloven ook dat in de context van de hervorming van dit statuut autonomie bij het beheer van projecten meer zou bepalen wat een leidinggevende is dan managementverantwoordelijkheden. (46% versus 44%)

Lees ook >> Top 10 meest begeerde banen in 2018

Leidinggevenden willen meer dan ooit erkend worden als experts (72% van hen) die als enige kunnen reageren op specifieke taken en verantwoordelijkheden (80% van hen). Voor 52% van hen bepalen professionele of technische vaardigheden hun status.

Mobiliteitsprojecten

Twee op de drie leidinggevenden denken dat ze van baan zullen moeten veranderen, vanwege de digitale transformatie. 62% is van plan om te stoppen…

Maar onderneem niet per se actie. ” Er is een verschil tussen aanbiedingen bekijken en beslissen om te solliciteren. De aanbiedingen zijn misschien niet aantrekkelijk genoeg: in een tijd waarin de markt dynamisch is, is niemand bereid om voor hetzelfde te veranderen. Als ze ergens anders heen gaan, willen ze dat het evolueert of meer verdient. Hij is ook erg mobiel, aangezien 84% van de Parijse kaderleden van plan is naar de regio’s te gaan.