Eerste stagedag: hoe maak je een goede eerste indruk?

Vooruitgang op het werk

“Over het algemeen moet je, om op je eerste trainingsdag te presteren, gewoon vriendelijk zijn, een praatje maken met je nieuwe collega’s en geïnteresseerd zijn in wat ze doen. Maar wees vooral attent, verzekert Émilie Letailleur. Je hoeft niet klein te zijn, integendeel, een jonge stagiair kan vertellen over zijn opleiding en uitleggen waarom hij daar is. Het is een manier om duidelijk te maken dat je wilt leren, maar ook iets te brengen hebt voor het bedrijf. »

Eerste stagedag: de hiërarchie van het bedrijf begrijpen om een ​​goede indruk te maken

Om goed te integreren in het bedrijf dat je verwelkomt voor een stage, moet je de codes en regels respecteren. In het bijzonder respect voor hiërarchie. Maak niet de veelgemaakte fout om de hiërarchie, die soms erg aanwezig is in het bedrijf, niet te respecteren. “Kijk naar de bedrijfscodes en cultuur, hoe iedereen zich positioneert. In veel bedrijven met een piramidestructuur wordt het afgekeurd om rechtstreeks met het afdelingshoofd te spreken”, verzekert Émilie Letailleur van Embelys Coaching.

“Als je vragen hebt over je opdrachten, moet de stagiair rechtstreeks contact opnemen met zijn tutor. Als een collega hem vertelt dat hij eerder kan vertrekken of dat een taak nuttig is, moet hij dat niet zomaar aannemen”, voegt Vanessa Joly-Calpas, HR-consultant, toe.

“Als zijn tutor het niet aanbiedt, kan de stagiair vanaf de eerste dag vragen om zijn werk en de organisatie van het bedrijf te inventariseren”, vervolgt Vanessa Joly-Calpas. Estel daarom een ​​functiebeschrijving op met uw manager om de missies die u zult hebben duidelijk te omschrijven.

Ons advies : op de website van het bedrijf kunt u zoveel mogelijk informatie verzamelen over de geschiedenis, de activiteiten, de sector en het organigram van het bedrijf.

Blijf bescheiden om een ​​goede indruk te maken tijdens je stage

Wees op je eerste stagedag bescheiden tegenover je nieuwe collega’s en probeer niet te pronken met al je knowhow of de manier waarop het bedrijf werkt radicaal te veranderen. Observeer gewoon, je hebt daarna genoeg tijd om veranderingen voor te stellen. Aarzel niet om relevante vragen om je heen te stellen om je te helpen begrijpen, verlies niet uit het oog dat je er bent om te leren.

Ons advies : kortom, je moet niet te discreet en niet te zeker van jezelf zijn. Identificeer de mensen die je bondgenoten zullen zijn en die je de juiste informatie zullen geven.

Lees ook >> Stage in het buitenland: 6 fouten om te vermijden

3 reflexen om te adopteren als stagiair

“Wees proactief! Dit is een advies dat misschien moeilijk te implementeren lijkt, vooral in het begin wanneer u misschien niet genoeg taken krijgt – de tijd om te zien waartoe u in staat bent. Maar vanaf de eerste dag, als je van tevoren klaar bent met wat je moet doen, blijf dan niet werkeloos zitten: vraag hoe je kunt helpen.

Om te rapporteren over je voortgang, wat je leert, je successen of je twijfels, maak je regelmatig een rapport per e-mail, bijvoorbeeld wekelijks. Dit zal je werk benadrukken en je tutor helpen je te begeleiden.

Als er na een paar maanden een verwonderingsrapport komt, kun je er al vroeg over praten. Leg aan de tutor uit waar het over gaat en of je een datum kunt prikken om het terug te sturen of een update te geven.

Eerste dag op het werk? Geen paniek. Ontdek onze 5 tips voor een geslaagde eerste werkdag.

Top 3 interne fouten

Het advies dat volgt lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is duidelijk dat het altijd deze houdingen zijn die aan de basis liggen van een slechte reputatie in het bedrijf: te laat komen, onprofessionele kleding dragen, vragen stellen over de voordelen ervan.

1. Zeker schema’s het is simpel: het is in de mode om een ​​beetje vroeg aan te komen en op tijd te vertrekken. Daarna zult u begrijpen of er meer of minder flexibiliteit is op het tijdstip van aankomst in dit bedrijf, en kunt u uitzonderlijk later eindigen om een ​​bepaald project vooruit te helpen. Maar de eerste dagen zijn we tevreden om binnen de gebruiksregels te blijven: niet te flexibel, niet te ijverig.

2. betreffende uw presentatie, je moet je professioneel kleden en je ook professioneel uitdrukken. “Je moet spijkerbroeken met gaten, baggies, soms zelfs gewoon spijkerbroeken vergeten. Verkopers moeten bijvoorbeeld in een pak zitten of in een vrij conventionele outfit. Het is het beste om het in het begin een beetje te overdrijven en te observeren hoe anderen gekleed zijn om bij je te passen. Je kunt zelfs het sollicitatiegesprek aangrijpen om rond te kijken. In dezelfde geest moet omgangstaal worden vermeden. “De manier waarop je je uitdrukt, kan belemmerend zijn. Over het algemeen wordt op dit punt het sorteren gedaan op het moment van de wervingsbijeenkomst, maar er zijn enkele jonge mensen die heel voorzichtig kunnen zijn voordat ze iemand aannemen en daarna verslappen. »legt Vanessa Joly-Calpas uit.

3. Eindelijk voor een uitkering, de vragen zijn zeer gevaarlijk. “Al voor een werknemer moet het in het begin worden vermeden. Maar voor een stagiair des te meer, want die laatste draagt ​​niet bij en heeft in theorie geen recht op een sociale uitkering”, legt Vanessa Joly-Calpas uit.