Eerste salaris: waar kun je aanspraak op maken volgens je diploma?

Loon

Salaris voor een eerste baan

Bij de aanwerving is het niveau van de beroepservaring verreweg het belangrijkste criterium voor het variëren van het salaris van een junior manager. Jonge afgestudeerden, hier is het salarisbereik dat u kunt claimen voor een eerste baan:

  • € 30.000 tot € 34.999bruto jaarsalaris exclusief bonussen (29,6%).
  • € 35.000 tot € 37.999bruto jaarsalaris exclusief bonussen (21,5%).

(bron: CGE, inburgeringsonderzoek afgestudeerden Grandes Ecoles, juni 2020).

In 2019, op de aanbodmarkt, is het mediane salaris voor vacatures voor jonge afgestudeerden € 38.000.

Noteren : de huidige economische en sociale crisis, als gevolg van de Covid-19-epidemie, zal de komende maanden waarschijnlijk een impact hebben op de werkgelegenheid en de beloning.

Het salarisschema voor een jonge afgestudeerde volgens het diploma

Welk salaris kunt u verwachten op basis van uw opleidingsniveau? Het salaris voor een eerste baan bij bac+3? Het salaris voor een eerste baan bij bac+5? Deze tabel geeft je waardevolle informatie om je financieel beter te positioneren (bron: cdefi, 2017-2018).

Het salarisoverzicht per activiteitssector

Om het gemiddelde gebruikelijke uurloon per activiteitssector te weten te komen, alle ervaringsniveaus (bron: Insee 2018, onderzoek uitgevoerd in 2014) :

Gemiddeld gebruikelijk uurloon per bedrijfstak

Jong afgestudeerde: kan ik onderhandelen over mijn salaris bij aanwerving?

Het salaris van een executive op instapniveau is een element waarover kan worden gedebatteerd. Je zult nooit de schuld krijgen dat je probeert te onderhandelen over zijn salaris voor een eerste baan, maar je moet het met tact doen. En het is heel goed mogelijk dat het je gaat lukken, aangezien de salarisroosters vaak met ranges werken en slechts indicatief zijn.

“Om te slagen in het behalen van meer, kunnen jonge afgestudeerden een extra-curriculaire ervaring benadrukken: een tussenjaar, een VIE…”, zegt Émilie Bonnard, HR-manager. “Of ze kunnen specifieke vaardigheden benadrukken die ze op school hebben opgedaan, bijvoorbeeld in een keuzevak, en waarmee ze zich onderscheiden van hun klasgenoten”, vult Alexandra Klamecki, HR-consultant bij Umana, aan. Nieuw voor recruiters, je kunt ook een gedragsvaardigheid, ook wel soft skills genoemd, die je in je vrije tijd hebt verworven, benadrukken: je traint het voetbalteam van je gemeente (je hebt managementkwaliteiten) of volgt 10 jaar tekenlessen (creativiteit).

Ons advies : voor dezelfde functie krijg je een hoger salaris aangeboden bij een ander bedrijf. Kun je het als hefboom gebruiken? “ Bedrijven houden niet allemaal rekening met dezelfde voordelen als ze het hebben over een bruto jaarloon. Voor sommigen is het alleen het salaris, zonder de deelname aan restauranttickets bijvoorbeeld te verwijderen, en zonder de 13 . toe te voegene maand. Anderen zullen juist rekening houden met alle details”, vat Alexandra Klamcki samen. Zorg ervoor dat u duidelijk aangeeft waar het aanbod dat u wordt aangeboden overeenkomt. Als er een gat is, kun je dat aanbod aan de recruiter pitchen en kijken of ze kunnen matchen.

Verandert mijn salaris elk jaar?

Niet noodzakelijk. “Er zijn bedrijven die een strikt loonontwikkelingsbeleid hebben, met bijvoorbeeld een jaarlijkse evolutie, andere helemaal niet. Dit kan een vraag zijn om de recruiter tijdens het sollicitatiegesprek te stellen. We laten zien dat we de zakenwereld kennen en dat we geïnteresseerd zijn in de werking van het toekomstige bedrijf”, legt Émilie Bonnard uit.

Krijg ik meer betaald als ik een leidinggevende status heb?

Integendeel: executive status heeft veel voordelen, maar ook enkele nadelen. Het betekent met name meer lasten voor de werkgever. Dit betekent dat het verschil tussen uw brutosalaris en uw nettosalaris hoger wordt.

Goed om te weten : uw werkgever betaalt uw salaris te laat, welk verhaal heeft u? Ons artikel beantwoordt al uw vragen en informeert u.

Ons advies : als je een gebaar krijgt van je manager of je werkgever, een gouden regel die je absoluut moet volgen om hem aan te moedigen om de operatie te vernieuwen: dank je nadat je een loonsverhoging hebt gekregen.