De titel van het cv: voorbeelden en tips om het aan te passen

Zoek werk

CV titel: vind het in de vacature

De titel is natuurlijk het eerste wat de kandidaat ziet in een vacature. Goed geschreven, het is over het algemeen kort, impactvol en komt overeen met de exacte titel van de gezochte baan.

Intern jargon, overdreven gedetailleerde beschrijvingen of overdreven alledaagse woordenschat is verboden. Houd er rekening mee dat niet alle aanbiedingen goed zijn geschreven. Leer op dezelfde manier spreken als recruiters en ontcijfer snel de advertentie om de titel te vinden.

Voorbeelden van advertentiekoppen : “Administratief en Financieel Directeur M/V” of “Interne Communicatiemedewerker M/V”.

Waarom een ​​titel op je cv zetten?

Hoe schrijf je je cv? Je raadt het al: de cv-titel zorgt ervoor dat je sollicitatie zich onderscheidt van die van andere kandidaten en je cv perfectioneert. De concurrentie is hevig en recruiters krijgen een enorm aantal reacties voor een enkele vacature. Om op te vallen, kan de recruiter door een titel aan je cv te geven in één oogopslag zien dat jij het juiste profiel bent. De mensen die de sollicitaties doorlopen, scannen de inhoud van een cv in een paar seconden: door het een titel te geven, behoudt u een belangrijk onderdeel van uw profiel.

Wat moet de titel van je cv bevatten?

Als u reageert op een advertentie, is het raadzaam om: gebruik de titel op de vacature en voltooi het. Wat moet er precies in je cv-titel staan?

Allereerst deexacte functietiteldie u van tevoren hebt geïdentificeerd.

Om dan behulpzaam te zijn, de titel van een cv moet wijzen op ten minste één van uw professionele verschillen, dat wil zeggen, wat u kan onderscheiden van een andere kandidaat. Wed niet op algemene kenmerken die van een medewerker worden verwacht zoals “luisteren”, “serieus” of zelfs “jong en dynamisch”…

De titel van je cv is een samenvatting van je professionele project en je verantwoordelijkheden. Vergeet de flatterende kwalificaties die volledig versleten zijn door het feit dat ze in alle cv’s verschijnen.

Bijvoorbeeld: “Regionale directeur – reactievermogen, leiderschap, teamcohesie, 20 jaar ervaring”. Deze cv-titel moet worden vermeden. Wat ons interesseert zijn de onderscheidende kwaliteiten van deze salesmanager ten opzichte van zijn concurrenten. Met zo’n formule impliceert hij dat hij is zoals de anderen en niet opvalt.

Ons advies : let op, als u vervolgens op een andere advertentie solliciteert, vergeet dan niet de titel van uw cv te personaliseren volgens de nieuw gevonden trefwoorden.

Heb ik een cv-titel nodig voor een ongevraagde sollicitatie?

Een ongevraagde sollicitatie is niet het antwoord op een jobaanbieding. Als je een ongevraagde sollicitatie stuurt, is het dan nodig om een ​​titel op je cv te vermelden? Het antwoord is ja, want je informeert de recruiter over het soort functie waarnaar wordt gezocht.

Als uw cv-titel een specificiteit bevat, bijvoorbeeld als u drie talen spreekt, zal het uw profiel gemakkelijker onthouden. Het doel is om de gezochte positie aan uw gesprekspartner uit te leggen.

Welke cv-titel moet je invullen tijdens een professionele omscholing?

Om een ​​CV te maken voor een professionele omscholing, is het essentieel om: markeer een duidelijke titel die overeenkomt met de gezochte positie. Maar het is niet nodig om “in conversie” op te geven.

Tijdens het sollicitatiegesprek met de recruiter krijgt u ruimschoots de tijd om uw professionele aanpak mondeling toe te lichten.

Welke cv-titel moet ik invullen voor een eerste baan?

Moet je zet een titel op je cv als je op zoek bent naar een eerste baan? Ja, als je net afgestudeerd bent of weinig ervaring hebt.

Op dezelfde manier als een ervaren persoon, de CV-titel informeert de recruiter over de gezochte functie. Aan de andere kant is het onnodig om te zeggen dat je op zoek bent naar een eerste baan.

Voorbeelden van cv-titels

De cv-titel moet pakkend zijn en de recruiter precies vertellen wat je zoekt. Het moet precies zijn en ervoor zorgen dat je je cv wilt blijven lezen.

Hier zijn een paar voorbeelden van titels hervattenvolgen en niet volgen.

“Advocaat – fusierecht”

=> Het is een goede reflex om de titel te gebruiken die op de advertentie verschijnt en om uw expertisegebied toe te voegen dat het verschil zal maken. Een ondertitel voltooit een functie op nuttige wijze door een specialisatie, een ervaringsniveau of enige informatie te specificeren die uw verschil met het generieke profiel aangeeft.

“Commercieel Directeur – drietalig Frans Engels Italiaans”

=> Deze CV titel is interessant voor de recruiter. Het bevat de titel van de felbegeerde functie, maar ook een impactvol en onderscheidend element: de kandidaat is drietalig. Als het bedrijf dat inhuurt leveranciers heeft in Italië, dan heeft deze persoon een goede kans om snel gebeld te worden om hem een ​​gesprek aan te bieden.

“Directeur accountantskantoor. Doelstelling: een functie integreren waarin ik mijn vaardigheden en knowhow kan gebruiken die ik tijdens mijn jarenlange ervaring heb opgedaan »

=> Deze CV-titel moet worden vermeden omdat deze een holle formule gebruikt. Het informeert de recruiter op geen enkele manier over de specifieke vaardigheden van de kandidaat.

Lees ook >> Motivatiebrief per e-mail