Drie cv-templates zonder motiverende e-mail

Zoek werk

Waarschuwing vooraf: niet alle recruiters staan ​​gunstig tegenover kandidaten die besluiten de motiverende e-mail over te slaan. Anderen erkennen dat de motiverende e-mail in bepaalde gevallen niet essentieel is. We kunnen in dit verband – als algemene regel – het geval aanhalen van technische profielen die gericht zijn op te veel gevraagde recruiters; bij voorkeur kandidaten die al contact hebben gehad met de recruiter.

Maar let op, het ontbreken van een motivatiemail betekent niet dat een e-mail de recruiter uitnodigt om je cv als bijlage te lezen, met vermelding van de beoogde functie en/of je huidige functie; e-mail eindigend met de traditionele beleefde formule.

Ten slotte, en vooral, moet het cv compleet zijn en geen gebreken vertonen: het moet de recruiter snel alle informatie geven die hij nodig heeft over het profiel van de kandidaat (en zijn argumenten). Zo kan de motivatie heel goed tot uiting komen in de loop van een kandidaat, als deze goed zichtbaar is; zijn persoonlijkheid kan worden onthuld door middel van zijn “hobby’s”, indien nodig. U vindt hierboven 3 voorbeelden van “2 in 1” cv’s die deze codes respecteren, geselecteerd en becommentarieerd door rekruteringsexperts: Bruno Fadda, associate director van Robert Half International France; Cyril Capel, directeur van CCLD-werving en Cristelle Jacq, wervings- en diversiteitsmanager voor de Assystem-groep.

Rapport geproduceerd door Sylvie Laidet © .fr

Sylvie Laidet

Zelfstandig journalist, ik voer enquêtes, portretten, reportages, podcasts… uit over het leven van werknemers in bedrijven. Gendergelijkheid, diversiteit, management, inclusie, innovatie behoren tot mijn favoriete onderwerpen.