Deze leidinggevenden mediteren en het verandert alles op het werk

Vooruitgang op het werk

Caroline, sales executive bij een investeringsbank

“Dankzij meditatie overdrijf ik niet”

Al bijna een jaar beoefent Caroline ijverig mindfulness-meditatie. Elke vrijdagavond krijgt ze twee uur groepsles over dit onderwerp. Elke avond, voordat ze naar bed gaat, mediteert ze 10 minuten. En op het werk, als een situatie haar boos maakt, mediteert ze. “Goed zittend, met een rechte rug, mijn voeten verankerd in de grond, ik fixeer een punt, ik kom terug op mijn ademhaling en denk aan de verschillende delen van mijn lichaam om mijn emoties te lokaliseren”, legt ze uit. “Dankzij meditatie overdrijf ik niet, Ik doe een stap terug, ik kom terug bij mezelf, ik zeg tegen mezelf “je neemt je positie terug van gelijk aan gelijk, van volwassene naar volwasseneje ademt kalm “en over het algemeen vind ik de juiste woorden om de explosie te vermijden”, betoogt ze. Maar wees voorzichtig, meditatie is geen wondermiddel. Soms laat Caroline zich meeslepen en komt ze niet genoeg aan om haar emoties te beheersen, maar ze werkt eraan… door te mediteren.

Jérémie Mani, mede-oprichter van Netino

“Ik heb een helderdere geest en het helpt me om betere beslissingen te nemen”

Het komt uit het lezen van het beroemde boek van David Servan Schreiber body scan. Met andere woorden, ik loop virtueel met een zaklamp over mijn hele lichaam – schedel, gezicht, buik, enz. – om spannings- en pijngebieden te detecteren. Ik luister naar mijn lichaam en concentreer me op mijn ademhaling. Het principe is om je geest te beheersen om in het huidige moment te blijven, te stoppen met piekeren en te anticiperen op de volgende stap. Het ontstresst en ontspant me voor de rest van de dag. “, details hij. “Door dingen volledig te doen, win je aan productiviteit en sereniteit. Ik ben ervan overtuigd dat ik dankzij meditatie een helderdere geest heb en daardoor intuïtiever ben. Ik krijg inderdaad informatie die ik eerder niet zou hebben waargenomen. Het helpt me om betere beslissingen te nemen. Thuis en op kantoor ben ik ook minder impulsief. Geconfronteerd met agressie of ergernis is het een reflex geworden, mijn ademhaling verandert. Het wordt dieper, mijn middenrif zwelt meer op en de spanningen nemen af. Kalm blijven tegenover een geagiteerd persoon maakt het conflict vaak onschadelijk”, illustreert hij. Vandaag, Jérémie Mani is ervan overtuigd: “Je kunt enorme verantwoordelijkheden hebben terwijl je een sereen leven leidt. “.

Olivier Binet, manager van InPost Frankrijk

“Meditatie helpt me om meer dingen te zeggen, zelfs harde, maar dan anders”

Toen hij twee jaar geleden met meditatie begon, was dat eerst uit nieuwsgierigheid en om zijn stress als manager beter te beheersen. Vandaag is de nieuwsgierigheid voorbij en voor Olivier Binet is “mediteren bijna een kwestie van overleven”. Elke ochtend zit deze jonge leider op een stoel in zijn woonkamer om zich gedurende 15 tot 20 minuten te laten leiden door de stem van de Petit BamBou-applicatie. “Afhankelijk van het gekozen thema dwaal ik met mijn gedachten over verschillende delen van mijn lichaam om me op dat moment volledig bewust te worden van mijn lichaam en mijn emoties. Ik kan ook kiezen voor technieken voor het visualiseren van landschappen of mensen die ik meer of minder waardeer. Het idee is om te oefenen met het sturen van positieve vibes en om me bewust te worden van wat er in mijn lichaam oploopt en van de emoties als ik eraan denk”. Meditatie stelt hem dus in staat zijn stress beter te beheersen, maar ook om een ​​andere relatie met anderen aan te gaan en mededogen te ontwikkelen.. Sinds hij begon met mediteren, runt Olivier Binet zijn bedrijf niet meer en stuurt hij zijn 10 medewerkers niet meer op dezelfde manier aan. “Vroeger deed of zei ik domme dingen terwijl ik wist welke impact het zou kunnen hebben. Maar het was sterker dan ik. Nu, dankzij meditatie, is het kleine innerlijke stemmetje dat me influistert dat dit op dit moment niet per se de juiste oplossing is, krachtiger. Het is dus moeilijker om niet naar hem te luisteren”, legt hij uit. Tegenwoordig is hij minder reactief en heeft hij meer aandacht voor zijn emoties en die van zijn medewerkers. “Hierdoor kan ik meer dingen zeggen, zelfs harde, maar dan anders”, voegt hij eraan toe. Over zijn meditatie spreekt hij vrijuit tot zijn professionele en persoonlijke entourage. ” Ik ben me er volledig van bewust dat er mensen zijn die nog niet klaar zijn om te beginnen, anderen die er esoterische of religieuze tekenen in zien terwijl het een volledig seculiere praktijk is.. Maar dat maakt niet uit”, zei hij. Dat gezegd hebbende, bood hij nog steeds al zijn medewerkers het werk aan van psycholoog Marshall B. Rosenberg Woorden zijn vensters (of anders zijn het muren), (Ontdekking). “Het is maar een geschenk, iedereen doet ermee wat hij wil”, benadrukt degene die er nog steeds in slaagt zijn geduld te verliezen. “Het is zeldzamer, maar het gebeurt nog steeds omdat ik nog steeds een man ben en soms ga ik terug naar de automatische modus zonder naar mijn emoties te kunnen luisteren. Maar ik neem aan’, besluit hij.

Lees ook:

Hoe meditatie het bedrijf binnenkomt

Mediteer om beter te managen

Meditatie: kloosters om leidinggevenden te redden