Ben jij een corporate hacker, de stam van nieuwe corporate hackers?

Vooruitgang op het werk

Symptoom 1: Honger naar verandering

Voor jou zien de organisaties in deze veranderende wereld de essentiële en noodzakelijke veranderingen niet. Dus je wilt dingen veranderen voordat de wereld voor jou beslist. “Ons doel is om onszelf te uberiseren voordat we van buitenaf worden uberiseerd. Om dit te doen, moeten we de zekerheid dat we de beste zijn doorbreken en door het goede voorbeeld laten zien dat disruptieve ideeën een toegevoegde waarde kunnen hebben voor de organisaties waarin we werken”, legt Olivier Leclerc, mede-oprichter van Hacktivatoren, een zeer jonge vereniging van bedrijfshackers, en ook een medewerker van een groot industrieel concern. “Naast hun baan hebben ze de mogelijkheid om het bedrijfsmodel van het bedrijf te verdraaien”, voegt Emmanuelle Duez, oprichter van The Boson Project, toe. In veel gevallen zijn zij degenen die achter de schermen een product, een dienst, een klantrelatie opnieuw hebben uitgevonden… Ze anticiperen op de toekomst van het bedrijf en hebben besloten om de eerste acteurs te zijn.

Symptoom 2: Wees niet bang voor kortsluiting

Een bedrijfshacker zijn betekent weten hoe te spelen met gevestigde procedures, processen en andere regels. “Ze hebben het vermogen om zich te onttrekken aan de wettelijke en hiërarchische regels van het bedrijf en aarzelen niet om kortsluitingen te creëren”, vervolgt ze. De N+2 wil het bericht niet horen? Hoe dan ook, ze stellen het voorstel bloot aan zijn N+10 als een vrij elektron. Ongeacht de methode, het gaat om het resultaat.

Symptoom 3: aardig zijn

Voor een bedrijfshacker, het gaat er niet om het systeem waarin het evolueert te breken of te vernietigen, maar om het gunstig te laten vorderen. “Hij is niet anti-systeem maar off-systeem omdat hij probeert de mal van het bedrijf te vervormen om het efficiënter te maken. Hij pleit voor een meer agile systeem. Hij is een intrapreneur met een politieke dimensie, een echte activist voor verandering”, benadrukt Emmanuelle Duez.

Symptoom 4: het nemen van risico’s

Ah ja, dat is nog een conditio sine qua non om lid te worden van de stam van bedrijfshackers: wees niet bang om risico’s te nemen. We hebben het natuurlijk niet over het riskeren van je nek, maar toch moet je de gevolgen van je acties kunnen dragen. “We handelen bijvoorbeeld zonder de zegen van het directiecomité, dus zonder eigen budget, maar eerder zuinig. Dus wanneer ons werk zichtbaar wordt, moeten we kunnen aannemen “, benadrukt Olivier Leclerc. Om zijn acties intern te organiseren (conferentie, zakelijke jam, enz.), gebruikt deze bedrijfshacker bedrijfsmiddelen door ze af te leiden van hun primaire gebruik. Dus om deelnemers uit te nodigen voor de volgende zakelijke jam, heeft hij een groep gemaakt die openstaat voor iedereen op het sociale netwerk van het bedrijf en de eerste 60 registranten kunnen deelnemen. “We varen altijd tussen twee wateren. Door geen toestemming te vragen om dingen te doen, loop je niet het risico geweigerd te worden en geef je jezelf niet de schuld. Dus we ontmoeten elkaar, en als het ons op een dag wordt verboden, zullen we adviseren ”, relativeert hij.

Als u al deze symptomen vertoont, bent u mogelijk een zakelijke rebel. Dus aan boord!